Pirmadienį paskelbtame interviu popiežius paminėjo grėsmę dėl galimo „Islamo valstybės“, išžudžiusios krikščionis ir kitas mažumas Vidurio Rytuose, išpuolio Europoje.

„Tiesa yra ta, kad tik už 400 km nuo Sicilijos veikia nepaprastai žiauri teroristų grupė. Todėl infiltracijos grėsmė yra tikra“, – sakė popiežius.

Saugumo specialistų teigimu, galimybė, kad kovotojai į Europą pateks tokiu būdu, yra labai menka.

Paklaustas, ar mano, kad Roma gali būti išpuolio taikinys, popiežius sakė: „Taip, niekas nesakė, kad Roma išliks atspari šiai grėsmei, tačiau būtų galima imtis atsargumo priemonių“.

„Islamo valstybės“ kovotojai grasino sunaikinti katalikiškus objektus Romoje. Dėl šios priežasties Vatikane ir kitose religinėse vietose, pritraukiančiose būrius piligrimų, buvo imtasi papildomų saugumo priemonių.

Rugsėjo 6 d. popiežius paragino kiekvieną katalikišką parapiją, religinę bendruomenę ir šventovę Europoje priimti po pabėgėlių šeimą. Jis pats pareiškė parodysiąs pavyzdį priimdamas dvi šeimas į parapijas Vatikane.

„Šie vargšai žmonės bėga nuo karo ir alkio, tačiau tai tik ledkalnio viršūnė, po ja yra priežastis – bloga ir neteisinga sistema“, – sakė jis.