Daug detalių apie pontifiko būklę nepateikiama. Vėlai sekmadienį išplatintame Vatikano atstovo Matteo Bruni pranešime sakoma, kad 84 metų Pranciškui per operaciją dėl gaubtinės žarnos riestinės dalies susiaurėjimo buvo taikoma bendroji nejautra.

Atstovas nenurodė, kiek truko operacija, ar Pranciškus jau atsigavo po narkozės ir kiek laiko jis gulės Romos katalikiškoje universitetinėje Agostino Gemelli ligoninėje. Pranciškus turėtų sveikti specialioje, popiežiams rezervuotoje palatoje 10 aukšte.

Šventasis Tėvas gerai reagavo į operaciją, atliktą su bendrąja nejautra“, – sakė M. Bruni ir pridūrė, kad dirbo keturių chirurgų komanda ir keturių narių anesteziologų komanda.

Anksčiau sekmadienį Pranciškus per tradicinį pasirodymą tikintiesiems Šv. Petro aikštėje džiugiai paskelbė, kad rugsėjį lankysis Vengrijoje ir Slovakijoje. Tuomet popiežius apie artėjančią operaciją neužsiminė, bet netrukus nuvyko į ligoninę.

Jam atsigulus į ligoninę Vatikanas paskelbė, kad Pranciškui diagnozuotas gaubtinės žarnos susiaurėjimas.

Prieš savaitę per sekmadienio maldą Pranciškus paprašė aikštėje susirinkusių tikinčiųjų pasimelsti už jį, ir tai galėjo būti susiję su planuota operacija.

Manoma, kad popiežius kenčia nuo galimai skausmingo divertikulų uždegimo. Divertikulai yra žarnos gleivinės išvaržos. Dažnai, ypač vyresniems žmonėms, gali kilti jų uždegimas ir dėl to gali susiaurėti kuri nors žarnų dalis.

Argentinoje 1936 metų gruodžio 17 dieną gimusio Pranciškaus sveikata bendrai yra gera, bet būdamas 21 metų jis neteko dalies dešiniojo plaučio. Popiežius taip pat kenčia nuo klubų problemų ir išialgijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)