Keli italų laikraščiai, turintys patikimų šaltinių Vatikane, rašė, kad šis dvasininkas, kuris dabar yra paguldytas į ligoninę, daug metų gyvena Šv. Mortos svečių namuose.

Popiežius Pranciškus praėjusio mėnesio pabaigoje peršalo ir tuo to laiko beveik neina iš savo rezidencijos.

83 metų pontifikas turi mažą butą tame pastate, ten valgo. Jis taip pat ten rengia privačius susitikimus, o kartais nuvyksta į Vatikano biblioteką įrašyti tiesiogiai internetu transliuojamų kalbų pasaulio katalikams.

Laikraščiai „La Stampa“ ir „Il Messaggero“ rašė, kad Romoje hospitalizuotas žmogus iš Šv. Mortos svečių namų, kurio pavardė nenurodoma, ir kad imtasi dezinfekuoti pastatą.

„La Stampa“ taip pat pranešė, kad popiežius Pranciškus atsargumo dėlei „kurį laiką valgys vienas savo kambaryje“.

„Jis daug laiko praleidžia savo bute, o kai juda rezidencijos viduje, laikosi būtinų saugių atstumų“, – rašė „La Stampa“.

Vatikano atstovas Matteo Bruni naujienų agentūrai AFP sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti šių pranešimų.

Oficialioje Vatikano naujienų svetainėje „Vatican News“ sakoma, kad Vatikane koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius padidėjo iki keturių. Pirmajam iš šių žmonių virusas buvo nustatytas kovo 6 dieną.

„Tarp naujai [užsikrėtusių žmonių] yra suvenyrų krautuvėlės darbuotojas ir du Vatikano muziejų darbuotojai“, – rašoma oficialiojoje naujienų svetainėje.

Argentinoje gimusio pontifiko sveikata buvo gera, nors jaunystėje jis neteko dalies plaučio ir kentė išialgijos sukeltus klubo skausmus.