Lenkų kardinolo Konrado Krajewskio, atsakingo už popiežiaus labdaringąją veiklą, „testo dėl COVID-19 rezultatas buvo teigiamas“, nurodė Vatikano atstovas Matteo Bruni.

57 metų kardinolui, dėl savo atsidavimo neturtingiesiems ir benamiams vadinamam popiežiaus Robinu Hudu, pasireiškė plaučių uždegimo simptomai; šiuo metu jis gydomas Romos ligoninėje.

Pareigūnai dar nustatinėja asmenis, su kuriais jis turėjo kontaktų pastaruoju metu. Žinoma, kad jis reguliariai susitikdavo su popiežiumi.

Italų kardinolui 78 metų Giuseppe Bertello, Vatikano valstybės gubernatoriui, taip pat patvirtinta konronavirusinė infekcija, naujienų agentūrai AFP sakė šaltis Vatikane.

84 metų pontifikas, mėgstantis būti šalia tikinčiųjų, nėra linkęs dėvėti apsauginės kaukės, nors Italijoje siaučia pandemija.

Pirmadienį per susitikimą su Vatikano darbuotojais popiežius Pranciškus negalėjo atsispirti pagundai prisiglausti prie kūdikio, bet nei jis, nei jo aplinkos pareigūnai kaukių nedėvėjo.

Yra didelis pavojus, kad dėl amžiaus ir senos plaučių ligos iš Argentinos kilusiam popiežiui užsikrėtus koronavirusu kiltų komplikacijų

Remiantis popiežiaus biografu Austenu Ivereigh, būdamas 21 metų jis susirgo pleuritu ir vos nenumirė. Tuomet jam teko pašalinti dalį plaučių.

Savo naujausioje knygoje „Pasvajokime“ (Let Us Dream) popiežius pasakoja, kaip jo patirti išgyvenimai padeda suprasti, kaip jaučiasi koronaviruso aukos.

Buvo 1957-ieji, kai jis, būdamas antrų metų seminaristas Buenos Airėse, pateko į ligoninę, kur jam teko kovoti už savo gyvybę.

„Aš šiek tiek suprantu, kaip jaučiasi koronvirusu sergantys žmonės, prijungti prie plaučių vėdinimo aparatų ir negalintys patys kvėpuoti“, – rašė pontifikas.