Tai trečiadienį per laikraščio „The Hill“ suorganizuotą vaizdo konferenciją pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike`as Pompeo.

Paklaustas, ar šįmet įvyks toks susitikimas, Valstybės departamento vadovas konstatavo, kad „Šiaurės Korėja siuntė prieštaringus signalus“. „Prezidentas Trumpas norės dalyvauti viršūnių susitikime tik tuo atveju, jeigu mes nuspręsime, jog yra pakankama tikimybė, kad mes pasieksime realios pažangos įgyvendindami Singapūre užsibrėžtus tikslus“, - pridūrė M. Pompeo.

Anot JAV valstybės sekretoriaus, šalys palaiko kontaktus, bet Šiaurės Korėjos atstovai šiuo metu nerodo pasirengimo bendradarbiauti sprendžiant Korėjos pusiasalio branduolinę problemą. „Mes tikimės, kad jie persigalvos. Mes tikimės dialogo su jais, kuris leistų pasiekti reikiamų rezultatų“, - pareiškė M. Pompeo.

Pirmasis istorijoje JAV prezidento D. Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno susitikimas įvyko 2018 metų birželį Singapūre. Tada bendrame pareiškime Šiaurės Korėja paskelbė esanti pasirengusi siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, o JAV pažadėjo už tai Pchenjanui saugumo garantijas. Bet antrasis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas Hanojuje baigėsi be rezultatų.

Dviejų šalių vadovai dar buvo trumpam susitikę Panmundžomo vietovėje Pietų Korėjos ir Šiaurės Korėjos pasienyje 2019 metų birželio 30 d. Jie ten susitarė atnaujinti derybas, bet paskesnis darbo grupių susitikimas Stokholme nedavė rezultatų.