„Jungtinės Valstijos smerkia išpuolius prieš civilius Venesueloje, kuriuos įvykdė Maduro banditai. Per šiuos išpuolius žuvo žmonių ir daugelis buvo sužeisti“, – parašė jis tviteryje.

„Reiškiame giliausią užuojautą žuvusiųjų dėl šių nusikalstamų veiksmų šeimoms. Kartu su jais reikalaujame teisingumo“, – pridūrė jis.

M. Pompeo taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos imsis „veiksmų“ prieš trukdančiuosius Venesueloje atkurti demokratiją.

Kokių veiksmų bus imtasi, jis nenurodė.

„Jungtinės Valstijos imsis veiksmų prieš tuos, kas trukdo Venesueloje taikiai atkurti demokratiją“, – parašė jis tviteryje.

JAV valstybės sekretorius pažymėjo, jog „tuo metu, kai [Venesuelos prezidentu pasiskelbęs opozicijos lyderis Juanas] Guaido (Chuanas Gvaidas) vadovauja pastangoms į Venesuelą įvežti [humanitarinę] pagalbą, Maduro siunčia ginkluotas gaujas, kurios puola nekaltus žmones“.

„Smerkiame Maduro atsisakymą priimti Venesuelai skirtą humanitarinę pagalbą. Koks gi nesveikas turi būti tironas, trukdantis pristatyti maistą alkaniems žmonėms? Degančių sunkvežimių su pagalbos siuntomis vaizdas tiesiog pykina!“ – parašė M. Pompeo.

Šeštadienį Venesuelos pasienyje su Kolumbija ir Brazilija buvo surengti keli bandymai pralaužti karinių ir saugumo pajėgų užtvaras, kad į šalį galėtų įvažiuoti humanitarinę pagalbą gabenantys sunkvežimiai.

Įvairių šaltinių duomenimis, per kilusius susirėmimus žuvo keturi demonstruotojai, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeisti.

Kariuomenė ir policija prieš demonstruotojus panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas. Prie Venesuelos ir Kolumbijos sienos buvo sudeginti trys sunkvežimiai, gabenę humanitarinę pagalbą.