„Kiek žinau, Mike'as Pompeo surengs pasitarimą su savo kolega Rusijoje“, – J. Boltonas sakė televizijai CNN, kalbėdamas apie padėtį Venesueloje.

Jis pridūrė, kad šis pokalbis turėtų įvykti trečiadienį.

Venesuelos Nacionalinio Susirinkimo pirmininkas opozicijos lyderis Juanas Guaido, kurį JAV ir dešimtys kitų šalių yra pripažinusios laikinuoju prezidentu, antradienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame paragino šalies gyventojus sukilti prieš prezidentą socialistą Nicolas Maduro ir teigė, kad jį palaiko daugelis kariškių, išeisiančių į gatves ginti konstitucijos.

Tame vaizdo įraše J. Guaido taip pat matomas su aktyvistu Leopoldo Lopezu, kurį, opozicijos lyderio teigimu, kariškiai išvadavo iš daug metų trukusio namų arešto.

J. Guaido tvirtino, kad visa tai yra galutinė N. Maduro nuvertimo „operacijos“ stadija, ir išreiškė įsitikinimą, kad prezidento nušalinimas yra „negrįžtamas procesas“.

Neilgai trukus prie oro pajėgų bazės šalia Karakaso, kur buvo nufilmuotas šis įrašas, įsiplieskė įnirtingi susirėmimai tarp J. Guaido šalininkų ir N. Maduro remiančių saugumo pajėgų bei karių.

Medikai pranešė, kad sostinėje buvo sužeisti mažiausiai 69 žmonės, du iš jų turi šautinių žaizdų.

Antradienio vakarą N. Maduro pareiškė „įveikęs“ perversmą ir pasveikino savo ginkluotąsias pajėgas, „nugalėjusias šią nedidelę grupę, kuri siekė skleisti smurtą per pučistinius susirėmimus“.

Opozicija planuoja trečiadienį surengti didelį Tarptautinės darbo dienos protestą Karakase. Sostinėje mitingą rengia ir N. Maduro.