„Viliamės, kad galėsime toliau tęsti pokalbius, derybas“, - sakė M. Pompeo ir pridūrė, kad pasisakydama Šiaurės Korėjos viceministrė paliko atvirą tolesnių derybų galimybę.

Spaudos konferencijoje kalbėdamas M. Pompeo taip pat pažymėjo besiviliantis, kad Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas toliau laikysis savo įsipareigojimo neatnaujinti branduolinių ir raktų bandymų.

Šiuo komentaru M. Pompeo reagavo į kiek anksčiau Šiaurės Korėjos užsienio reikalų viceministrės Choe Son Hui išsakytus komentarus, kad Šiaurės Korėja gali nutraukti derybas su JAV, o Kim jong-unas svarsto atnaujinti raketų ir branduolinio ginklo bandymus.

Po nesėkmingo antrojo JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno susitikimo, įvykusio vasario pabaigoje, Šiaurės Korėja suabejojo tolesnėmis derybomis dėl savo branduolinės programos.

Ilgai lauktas antrasis JAV ir Šiaurės Korėjos vadovų susitikimas Vietname baigėsi be susitarimo. Abiejų šalių vadovų nuomonės buvo pernelyg skirtingos. Pchenjanas siekia sankcijų sušvelninimo ir atmeta reikalavimus „vienašališkai“ nusiginkluoti. Tuo tarpu Vašingtonas tvirtina, kad sankcijos privalo galioti, kol Šiaurės Korėja atsisakys savo branduolinio arsenalo.