JAV ambasados išplatintose nuotraukose Amerikos diplomatijos vadovas matomas užsidėjęs JAV vėliavos spalvų apsauginę kaukę, lipdamas iš lėktuvo Tel Avivo oro uoste.

Planuojama, kad M. Pompeo susitiks Jeruzalėje su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu. Be istorinio susitarimo užmegzti diplomatinius santykius su JAE jiedu taip pat turėtų aptarti su Iranu ir Kinija susijusius klausimus.

Izraelio ir JAE susitarimas buvo svarbi užsienio politikos pergalė perrinkimo siekiančiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui. Jis taip pat atspindi bendrą arabų valstybių susirūpinimą dėl pagrindinio priešininko Irano, nusvėrusį netgi tradicines pastangas palaikyti palestiniečių siekius.

Anksčiau šį mėnesį Izraelis ir JAE paskelbė su JAV pagalba pasiekę susitarimą užmegzti visaverčius diplomatinius santykius. Vis tik susitarimu taip pat buvo numatyta, kad Izraelis įšaldys savo planus aneksuoti dalį okupuoto Vakarų Kranto teritorijų, kuriose palestiniečiai nori įkurti savo būsimą valstybę.

Vėliau per šį vizitą M. Pompeo planuoja susitikti su B. Netanyahu vyriausybės koalicijos partneriu gynybos ministru Benny Gantzu ir užsienio reikalų ministru Gabi Ashkenazi.

Po viešnagės Izraelyje M. Pompeo ketina aplankyti Sudaną, Jungtinius Arabų Emyratus ir Bahreiną, bet gali būti surengta papildomų vizitų Persijos įlankos regione, nurodė Valstybės departamentas. Sudane valstybės sekretorius taip pat sieks skatinti „glaudesnius Sudano ir Izraelio ryšius“.