Dešiniąja Kim Jong-uno ranka laikomas Kim Yong-cholas yra aukščiausio rango Šiaurės Korėjos pareigūnas, apsilankęs Junginėse Valstijose per 18 metų.

Pchenjano įgaliotinio ir JAV diplomatijos vadovo vakarienė buvo surengta vieno JAV diplomato bute Istsaide, ji truko apie pusantros valandos. Ketvirtadienį numatyti dar du šių pareigūnų susitikimai.

Paklaustas apie vakarienę, M. Pompeo atsakė: „Buvo puiku“. Vėliau tviteryje jis pridūrė: „Šio vakaro darbo vakarienė su Kim Yong-cholu buvo naudinga. Meniu buvo kepsnys, kukurūzai ir sūris“.

Tai buvo jau trečiasis šių pareigūnų susitikimas stengiantis užbaigti pasirengimą birželio 12 dieną planuojamam dvišaliam susitikimui. Tikimasi, kad derybos padės išeiti iš branduolinės aklavietės, dėl kurios kurį laiką netgi atrodė, kad Korėjoje vėl gali kilti karas.

JAV nori, kad Šiaurės Korėja sutiktų su „visišku, įrodomu ir negrįžtamu“ Korėjos pusiasalio denuklearizavimu.

Anksčiau Vašingtono ir Pchenjano pasiuntiniai buvo susitikę Šiaurės ir Pietų Korėjas skiriančioje demilitarizuotoje zonoje. Be to, JAV komanda šiuo metu lankosi Singapūre, kur tariasi dėl planuojamo susitikimo logistikos.