Namelio viduje pasigirdo pavienis šūvis, o vienas teisėsaugos pareigūnas antradienio vakarą sakė naujienų agentūrai "The Associated Press", kad pareigūnai tarp nuolaužų pastebėjo lavoną.

Jeigu viduje, kaip įtaria pareigūnai, tikrai bus rastas Christopherio Dornerio kūnas, tuomet pastarąją savaitę vykusios labiausiai ieškomo žmogaus Amerikoje gaudynės baigėsi kaip jis buvo numatęs – žūtimi persekiojant policijai.

Tūkstančiai pareigūnai pradėjo šio karinių jūrų pajėgų rezervisto medžioklę, kai policija paskelbė, jog jis pradėjo keršto kampaniją prieš Los Andželo policijos departamentą (LAPD), iš kurio jis anksčiau buvo atleistas.

Pasak policijos, Ch.Dorneris grasino pradėti "karą" pareigūnams ir jų šeimoms, kurstydamas baimę ir išprovokuodamas jo paieškas JAV pietvakariuose ir Meksikoje.

"Gana reiškia gana. Tau laikas pasiduoti. Laikas sustabdyti kraujo liejimą", - LAPD vadas Andrew Smithas antradienį sakė per spaudos konferenciją, surengtą prie policijos būsenos Los Andžele.

Tuojau po šios kalbos iš namelio, esančio snieguotuose miškuose netoli Didžiosios Meškos ežero už maždaug 130 kilometrų į rytus nuo Los Andželo, pradėjo veržtis dūmai.

Vėliau liepsna apėmė visą pastatą, o šie vaizdai buvo tiesiogiai transliuojami televizijos visame pasaulyje. Iš televizijos sraigtasparnių matėsi, kad liepsnos siautėja, pareigūnams nesiimant akivaizdžių pastangų jas malšinti.

"Turime priežasčių manyti, kad ten buvo jis", - sakė San Bernardino apygardos šerifo atstovė Cynthia Bachman, pridūrusi, kad nežino, dėl ko namelyje kilo gaisras. Atstovė pažymėjo, kad prieš pasirodant liepsnoms įvyko susišaudymas tarp namelyje buvusio žmogaus ir jį apsupusių pareigūnų.

Christopheris Jordanas Dorneris
Iki antradienio pareigūnai nežinojo, ar Ch.Dorneris tebėra netoli Didžiosios Meškos ežero, kur praeitą savaitę buvo rastas jo sudegintas pikapas.

Antradienį apie 12 val. 20 min. vietos (22 val. 20 min. Lietuvos) laiku policija gavo pranešimą apie pavogtą pikapą. Šis incidentas įvyko kitapus gatvės, kur teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį įkūrė savo vadavietę, taip pat netoli vietos, kur buvo rastas Ch.Dornerio pikapas. Antradienį pavogtos mašinos savininkas nurodė, kad įtariamasis atrodė panašus į Ch.Dornerį.

Vienas Kalifornijos žuvų ir laukinės gyvūnijos departamento eigulys, važiavęs 38-uoju plentu, atpažino priešinga kryptimi važiavusį vyrą, kuris atitiko Ch.Dornerio išvaizdos aprašymą. Pareigūnas pradėjo vytis tą automobilį. 12 val. 42 min. įvyko susišaudymas, per kurį į pareigūno automobilį pataikė daug kulkų. Įtariamasis nesuvaldė savo mašinos ir ją sudaužė, tuomet spruko pėsčias.

Užspeitus jį miško namelyje, įvyko antrasis susišaudymas su San Bernardino apygardos šerifo įgaliotiniais, per kurį buvo pašauti du pareigūnai. Vienas iš jų mirė, o kitas buvo operuotas ir veikiausiai gyvens.

Namelyje užspeistas asmuo, veikiausiai Ch.Dorneris, taip ir neišėjo į lauką, o prieš pastatui užsiliepsnojant viduje pasigirdo pavienis šūvis, vienas teisėsaugos pareigūnas sakė "The Associated Press".

Anksčiau policijos specialiųjų pajėgų (SWAT) komanda apsupo tą namelį ir su šarvuotu automobiliu išdaužė pastato langus. Tuomet pareigūnai paleido į namelį dujas ir per garsiakalbį paskelbė: "Pasiduok arba išeik."

Vėliau šarvuotas automobilis išgriovė visas keturias namelio sienas, tarsi lupdamas svogūno lukštą, pasakojo pareigūnas.

Policija nurodė, kad Ch.Dornerio gaudynės prasidėjo vasario 6-ąją, kai vieno buvusio policijos kapitono dukros ir jo sužadėtinio nužudymas buvo susietas su įtūžio kupinu manifestu, kurį bėglys paskelbė socialiniame tinkle "Facebook".