Mančesterio policija pranešė, kad Šoramo mieste buvo suimtas teroristiniais nusikaltimais įtariamas vyras ir viename gyvenamajame būste atlikta krata.

Dėl galimų sąsajų su gegužės 22 dienos teroro ataka Arianos Grande koncerte, per kurią žuvo 22 žmonės ir beveik 120 buvo sužeisti, Britanijoje iš viso suimta jau 14 asmenų. Tai buvo didžiausia teroro ataka Jungtinėje Karalystėje per pastarąjį dešimtmetį.

Įtariamųjų pavardės neskelbiamos, kaltinimai jiems kol kas nepareikšti. Visi jie yra sulaikyti pagal Kovos su terorizmu įstatymą.

Policija ir saugumo tarnybos pateikia gana nedaug informacijos apie tinklą, su kuriuo, kaip manoma, buvo susijęs išpuolį įvykdęs mirtininkas Salmanas Abedi. Jis gimė Mančesteryje itin religingoje išeivių iš Libijos šeimoje.

Tarp Britanijoje sulaikytų įtariamųjų yra S. Abedi vyresnysis brolis Ismailas, o Libijos pareigūnai sulaikė mirtininko jaunesnįjį brolį bei tėvą.

Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnybos pradėjo tyrimą, kaip buvo reaguojama į perspėjimus apie 22 metų S. Abedi radikalias pažiūras, pasigirdus svarstymams, kad prieš ataką galėjo būti numota ranka į svarbius įspėjamuosius ženklus.

Policija peržiūri 12 960 valandų apsaugos kamerų nufilmuotos medžiagos, ieškodama su nusikaltimu susijusių įrodymų, ir jau surinko daugiau nei 630 įkalčių bei atliko kratas 21 būste.

Pasak pareigūnų, gegužės 18 dieną iš Libijos sugrįžęs S. Abedi galėjo užbaigti gaminti savadarbį sprogstamąjį užtaisą viename nuomojamame bute Mančesterio centre.

Po išpuolio Mančesteryje visoje Britanijoje buvo paskelbtas aukščiausias, „kritinis“, teroro grėsmės lygis, kuris šeštadienį buvo sumažintas iki „didelio“. Šalyje teroro išpuolių pavojus išlieka didelis, o pareigūnai perspėja, kad kai kurie S. Abedi padėję asmenys dar gali būti laisvėje.