Kalė ir toliau traukia migrantus iš Artimųjų Rytų ir Afrikos, kurie įsirengia stovyklas palei Prancūzijos šiaurinę pakrantę, iš kur tikisi Lamanšo sąsiauriu pasiekti Britaniją.

Nuo šių metų sausio prancūzų pareigūnai sustabdė mažiausiai 1 317 migrantų, mėginusių pasiekti JK; kai kurie jų bandė perplaukti judrų sąsiaurį.

Antradienio operacija prasidėjo prieš auštant. Iki popietės 30 autobusų iš tos stovyklos buvo išvežta daugiau kaip 600 žmonių, pranešė vietos pareigūnai. Jų teigimu, 34 žmonės buvo sulaikyti.

„Norime išvengti koncentracijos ir naujos [migrantų] susirinkimo vietos Kalė“, – sakė aukščiausio rango vyriausybės pareigūnas šiauriniam Pa de Kalė departamentui Louis Le Francas.

Pasak jo, tai buvo didžiausio masto migrantų stovyklos likvidavimo operacija Kalė nuo 2016 metų, kai buvo sugriauta „Džiunglėmis“ praminta liūdnai pagarsėjusi nelegali stovykla, išdygusi netoli uostamiesčio. Per migrantų antplūdžio piką 2015–2016 metais ten buvo atvykę apie 9 tūkst. žmonių.

Pa de Kalė prefektūra nurodė, kad toje vietoje buvo apie 500 palapinių, kurių sąlygos kelia „rimtų saugumo, sveikatos ir ramybės problemų“, ypač netoliese esančio sveikatos centro darbuotojams ir pacientams.

Evakuoti migrantai bus nuvežti į Pa de Kalė priėmimo centrus, kitus Šiaurės Prancūzijos departamentus ir kitus šalies regionus.