„30 žmonių atžvilgiu pradėtos administracinės bylos (jiems gresia 50 tūkst. dramų (84 eurų) baudos). Jie paleisti. 54 žmonės, įtariami padarę nusikaltimų, pristatyti į tiriamuosius organus“, – sakė jis.

Kiek anksčiau keli šimtai žmonių, vadovaujami Armėnijos parlamento opozicijos lyderio Nikolo Pašiniano, surengė eitynes Jerevano centre, protestuodami prieš buvusio šalies prezidento Seržo Sargsiano paskyrimą vyriausybės vadovu.

Pirmadienį Jerevane vyko protesto dalyvių ir policijos pareigūnų susirėmimai, po kurių, remiantis Armėnijos sveikatos ministerijos duomenimis, trečiadienį ligoninėse buvo gydomi penki iš 46 per susirėmimus nukentėjusių asmenų.

Antradienį šalies parlamentas balsų dauguma patvirtino S. Sargsiano kandidatūrą į vyriausybės vadovo postą, ir prezidentas Armenas Sargsianas paskyrė jį premjeru.

Tuo metu opozicijos lyderis N. Pašinianas žada tęsti protesto akciją ir ragina gyventojus blokuoti vyriausybinių įstaigų pastatus, kelius ir automagistrales.

Savo ruožtu Armėnijos policija išplatino pareiškimą, kuriame sakoma, kad opozicijos šalininkų veiksmai yra neteisėti, ir perspėjo, kad protesto akcijos organizatoriai turės prisiimti atsakomybę už galimą jėgos panaudojimą išvaikant protesto dalyvius.