Pareigūnai įvardino, kad per susišaudymą su policija nukautas užpuolikas yra 34-erių Aaronas Alexisas, 2007–2011 metais atlikęs karinę tarnybą, o vėliau tapęs kompiuterių milžinės „Hewlett-Packard“ kontraktininku.

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) kreipėsi į visuomenę, prašydamas pateikti daugiau informacijos apie 86 kg svorio ir 1,85 metro ūgio afroamerikietį, kuris anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl šaunamojo ginklo panaudojimo.

„Net mažiausia informacija negali būti nereikšminga. Mes stengiamės sužinoti viską apie jo paskutinio laikotarpio veiksmus, jo sutartis, bendradarbius“, – sakė FTB biuro Vašingtone direktoriaus pavaduotoja Valerie Parlave.

Vašingtono meras Vincentas Gray'us pareiškė, kad jį stebina, kaip šaulys gavo darbą, kurį turėjo.

„Sunku patikėti, kad tokios permainingos biografijos žmogus galėjo gauti leidimą, reikalingus raštus patekti į šią bazę“, – sakė jis televizijai CNN.

„Tik ką, praėjusią savaitę, buvau susitikęs su Vašingtono centro „Navy Yard“ viršininku. Mes žinome, kad tai viena saugiausių įstaigų šalyje. Taigi, neįtikėtina, kad tai galėjo įvykti“, – sakė jis.

Paklaustas apie galimus išpuolio motyvus V.Gray'us spėlioti nenorėjo. Jis tik pareiškė, kad dėl privalomo išlaidų mažinimo, kuris palietė ir vyriausybę, ir kariuomenę, šiemet bazėje galėjo būti sumažinta apsauga.

„Mes kažkiek sutaupėme iš to, kas galėjo būti skirta tokiems projektams, bet tada pastatėme į pavojų žmones. Suprantama, 12 žmonių sumokėjo aukščiausią kainą už tai, suprantate, už tai, kad buvo leista šiam žmogui atsidurti bazėje“, – kalbėjo V.Gray'us.

JAV pareigūnai mano, kad A.Alexisas vienas įvykdė šį išpuolį, per kurį, kaip pranešė žiniasklaida, buvo sužeista dar 14 žmonių.

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis antradienį turėtų apsilankyti bazėje ir padėti vainiką šaudymo aukų atminimui pagerbti.

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) paskelbė A.Alexiso nuotrauką. Pranešama, kad jis buvo įgijęs 3-osios kategorijos aviacijos elektriko kvalifikaciją ir didžiąją dalį savo karinės tarnybos praleido karo laivyno logistikos pagalbiniame dalinyje Fort Vorto bazėje.

Policija, kuri kol kas neiškėlė jokių prielaidų dėl šaudynių, kuriose, kaip pranešama buvo panaudotas kovinis ginklas AR-15, priežasčių. Jo keturis metus trukusi tarnyba laivyne nebuvo sklandi, sakė pareigūnai.

„Neabejotinai esama jo netinkamo elgesio tarnybos metu požymių“, – vienas JAV kariškis, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP.

Kaip praneša naujienų agentūra „Associated Press“, A.Alexisas per beveik trejus karo tarnybos metus turėjo problemų dėl disciplinos, bet iš tarnybos buvo atleistas garbingai.

Pasak pareigūnų A.Alexisas būdavo nepaklusnus, elgdavosi netinkamai, kartais be leidimo neateidavo į tarnybą.

Pažeidimų daugiausia buvo jam tarnaujant Teksase 2008-2011 metais; dėl to Karo laivyno vadovybė atleido jį iš tarnybos anksčiau negu priklauso.

DELFI primena, kad šaulio šeima negalėjo patikėti žinia, kad tai jis surengė kruviną išpuolį.