Socialiniuose tinkluose platinami vaizdo įrašai ir nuotraukos, kuriuose užfiksuota, kaip šalčių surakintoje Minesotos valstijoje, JAV, lauke stovi sušalusios kelnės – net ne vieneri, o visa grupė džinsų.

Pam Metcalf iš Sent Antonio pasakė „Reuters“, kad tai jau tapo savotiška tradicija šiaurės rytų Mineapolyje.

„Išgirdau, kad temperatūra nukris iki 32 laipsnių Celsijaus ir laikysis kelias dienas, tad nusprendžiau pasinaudoti proga“, – sakė ji.

Begalės JAV piliečių gyvenimas ir toliau buvo paralyžiuojamas neįtikėtinai stipraus Vidurio Vakarų regioną kaustančio šalčio. Termometro stulpelis kai kuriose vietovėse rodė –49 °C.

Itin atšiaurių oro sąlygų aukomis jau tapo 21 žmogus. Auganti mirčių statistika neabejotinai siejama su atslinkusia šalto oro banga.

Pasak Stathiso Poulakidaso, gydytojo, dirbančio vienoje iš Čikagos ligoninių, visų jų mirties priežastys – nušalimų sukelti pažeidimai.

Gyvenamiesiems būstams ir verslo įmonėms apšildyti jau sunaudotas rekordinis gamtinių dujų kiekis.
Komunalines paslaugas tiekiančios įmonės įspėjo gyventojus taupiai naudoti energiją, kad pavyktų išvengti trikčių, dėl kurių neišvengiamai būtų nutrauktas elektros tiekimas.

Vis dėlto šiuo metu Čikagoje tenka baimintis dėl rimtesnių pasekmių nei žvarbūs vėjai: nemenką pavojų kelia keistas fenomenas – galimi įšalo kaustomo dirvožemio ir uolienų skilimo procesai.

Kai kurie Čikagos gyventojai jau trečiadienį buvo pažadinti neįprastai garsaus dundesio ir gaudimo. Tą dundesį veikiausiai sukėlė su seisminiais procesais siejamas gamtinis reiškinys – šalčio kaustomos žemės skilinėjimas.

Uolienos ima skilinėti todėl, kad plečiasi ledėjantis gruntinis vanduo.