Tai pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mykhailas Podoliakas interviu Italijos laikraščiui „La Repubblica“, praneša „Ukrinform“.

„Susitarimas su Putinu yra bilietas į vieną pusę, į pasaulį, kuriame tarptautinė teisė nebeveikia, kur įstatymai nustato jėgą, o jėga yra branduolinis ginklas. Ir kam mokėti tokią kainą, jei Putinas neatsisako tikslo mus sunaikinti? Paliaubos Rusijai yra taktinė pauzė, kurią reikia sustiprinti. Ar verta tokią dovaną įteikti Maskvai?“ – klausė Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas.

Jis pažymėjo, kad kiekviena karinė sėkmė ir kiekvienas išlaisvintos žemės metras stiprina Ukrainą. Tuo pačiu metu, pasak M. Podoliako, dialogas su Rusija taps įmanomas, kai Rusijos kariuomenė paliks Ukrainos teritoriją.

M. Podoliakas pabrėžė, kad Vakarų valstybių lyderiai nesutaria dėl Rusijos prezidento pašalinimo iš pareigų klausimo, tačiau bet koks susitarimas su dabartiniu Rusijos lyderiu lems Ukrainos teritorijų pasidavimą ir kitų autokratijų stiprinimą.

Atsakydamas į klausimą, ar Ukraina ir toliau kovotų, jei Vakarų šalys atsisakytų tiekti naują karinę pagalbą, M. Podoliakas sakė: „Paklauskite ukrainiečių. Tų, į kurių namus smogė Rusijos raketos. Tų, kurių artimieji buvo nužudyti ar išprievartauti. Tų, kurie naktį praleidžia šaltuose šlapiuose grioviuose. Paklauskite tų, kurie liks čia žiemai, žinodami, kad Rusija bandys atimti iš mūsų šviesą, vandenį ir bendravimą. Paklauskite, žiūrėdami šiems žmonėms į akis.“

„Mes neturime kito pasirinkimo. Rusija įsiveržė į mus su mobiliais krematoriumais ir puse milijono lavonų maišų. Jei nustosime gintis, nustosime egzistuoti. Mes ir toliau kovosime, net jei mums bus smogta į nugarą“, – pridūrė M. Podoliakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją