Šiame koledže spalio 17 d. studentas Vladislavas Rosliakovas surengė sprogimą ir šaudymą, kurių metu žuvo 20 žmonių. Po kelių valandų vaizdo įrašas dingo iš „Vesti“, „Vesti.ru“ ir „Vesti.Krym“ svetainių, taip pat iš oficialaus „YouTube“ kanalo, tačiau jo kopijos spėjo plačiai pasklisti ir išsisaugojo internete.

„Vesti.ru“ puslapyje liko žinutė apie tai, kad V. Rosliakovas, sprendžiant iš vaizdo stebėjimo kamerų įrašų, galėjo turėti bendrininką, bet paties vaizdo įrašo nėra.

Teigiama, kad V. Rosliakovas prieš pat tragiškus įvykius kelis kartus kontaktavo su tuo pačiu jaunuoliu: jie pasisveikino ir kurį laiką kartu ėjo koridoriumi.

„Kol kas nėra aišku, ar tai atsitiktinis susitikimas, ar jis jo bendrininkas. Pamatysime šį žmogų dar kartą, dar viename epizode“, – pakomentavo laidos vedėjas.

Vladislavas Rosliakovas

Tas pats jaunuolis buvo šalia ir stebėjo įvykių eigą, kai V. Rosliakovas, įtariama, ruošė sprogdinimui kuprinėje esančią bombą.

Kadruose buvo matyti, kaip jaunas vyras, panašus į Vladislavą Rosliakovą, nešinas didele rankine ir kuprine įeina į koledžą pro atsarginį įėjimą, kur nėra nei metalo detektorių, nei budinčio asmens.

Antrame aukšte V. Rosliakovas susitinka su tuo pačiu jau minėtu bičiuliu.

Kituose kadruose jis jau be rankinės, o kuprinę pastato koridoriuje ant žemės ir atlieka kažkokias manipuliacijas.

Po to nusileidžia į vestibiulį pirmame aukšte, sėdasi ant suoliuko prie bufeto ir laukia. Tada pakyla, pažvelgia į telefoną, užsuka į bufetą ir beveik iškart iš jo išeina jau be kuprinės.

V. Rosliakovui pakilus į antrą aukštą beveik tą pačią akimirką pasigirsta sprogimas. Kadruose matyti, kaip sprogimo banga išmuša duris. Kituose kadruose V. Rosliakovas eina antrame aukšte priešais moterį, kuri po akimirkos guli ant grindų.

Koridoriuje žudikas sutinka studentą, šauna į jį, šis bando pabėgti, bet kitas šūvis jį patiesia ant žemės. Praeidamas pro šalį, sprendžiant iš įrašo, V. Rosliakovas pribaigia auką dar vienu šūviu.

Po to V. Rosliakovas rodomas jau pirmame aukšte, užtaisantis šautuvą. Iš jo bato kyšo peilio kotas.

Jis vėl pakyla į antrą aukštą, bando atidaryti vieną iš patalpų, po to vėl nusileidžia į pirmą aukštą ir nesirinkdamas ima šaudyti į langus, kompiuterius, gesintuvą.

Praėjusį ketvirtadienį mergina, tvirtinanti, jog anksčiau draugavo su V. Rosliakovu, Rusijos žiniasklaidai sakė, kad jis kalbėjo apie kerštą už patyčias. „Jis sakė praradęs pasitikėjimą žmonėmis, kai bendramoksliai ėmė jį žeminti už tai, kad jis kitoks nei visi“, – Kremliaus finansuojamai televizijai RT sakė 15-metė Zlata.

„Vladislavas nuolat pasakojo man apie konfliktus su aplinkiniais“, – sakė ji ir pridūrė, kad V. Rosliakovas dėl to nebenorėjo gyventi.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šaudynės Kerčėje yra „globalizacijos rezultatas“ ir amerikietiškos tendencijos tąsa.

Kelios žiniasklaidos priemonės palygino šį išpuolį su 1999 metais JAV Kolorado valstijos Kolumbaino mieste vienoje vidurinėje mokykloje surengtomis šaudynėmis, per kurias žuvo 13 žmonių.

Jos aprašė kelias internete rastas V. Rosliakovo nuotraukas, kuriose jis matomas dėvintis marškinėlius, panašius į tuos, kokis vilkėjo Ericas Harrisas – vienas iš Kolumbaino žudikų.

Tyrėjai šiuo metu mėgina nustatyti V. Rosliakovo motyvą, taip pat išsiaiškinti, ar jis veikė vienas. Kaip rašo Rusijos laikraštis „Kommersant“, vaikinas augo gana nepasiturinčioje šeimoje, jo tėvas – neįgalus, o motina - Jehovos liudytoja (ši krikščioniška organizacija Rusijoje laikoma ekstremistine ir yra uždrausta).

Rusijos televizija pranešė, kad moteris dirba sanitare vienoje iš ligoninių, kur gydomi per išpuolį nukentėję žmonės. Naujienų agentūros „RIA Novosti“ žiniomis, saugumo pajėgos po žudynių surengė reidą Rosliakovų šeimos namuose.