Likus vos kelioms dienoms iki reporterės nužudymo, pora apsigyveno kartu, rašo independent.co.uk.

24 metų A. Parker kartu su 27 metų operatoriumi Adamu Wardu buvo nušauti šį rytą tiesioginio reportažo metu Virdžinijos Monetos mieste.

Tuo metu, kai buvo rengiamas šis straipsnis, užpuolikas, kuris, kaip teigiama, yra „buvęs suerzintas WDBJ7 darbuotojas“, tebebuvo laisvėje.
Ch. Hurstas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo virtine nuotraukų, kuriose jis yra įsiamžinęs su A. Parker.

Šalimais žurnalistas parašė:

„Mes to neviešinome, bet aš ir Alison Parker buvome labai vienas kitą pamilę. Mes ką tik buvome apsigyvenę kartu. Esu priblokštas. Buvome kartu beveik devynis mėnesius. Tai buvo geriausi devyni mūsų gyvenimo mėnesiai. Norėjome susituokti. Ką tik atšventėme jos 24-ąjį gimtadienį. Ji buvo labiausiai spinduliuojanti moteris, kokią esu sutikęs. Dėl kažkokių priežasčių ji taip pat mane pamilo. Ji mylėjo savo šeimą, tėvus ir savo brolį.

Mane guodžia visi WDBJ7 darbuotojai. Mes esame šeima. Ji kiekvieną dieną dirbo su Adamu. Jie buvo komanda. Užjaučiu jo sužadėtinę. Ji yra mūsų rytinės laidos prodiuserė. Tai nesuvokiama. Tačiau aš pasidalysiu jos istorija, nes ji kupina gyvasties, svajonių, meilės ir puikios žurnalistikos. Ji ką tik baigė kurti specialią laidą apie smurtą prieš vaikus ir ji yra fantastiška. Mes tai įveiksime ir teisingumas triumfuos. Jūsų mintys ir maldos man reiškia visą pasaulį“.




DELFI primena, kad du CBS televizijos poskyrio WDBJ7 Roanoke, Virdžinijoje, žurnalistai nušauti per tiesioginę transliaciją.

Incidentas įvyko Bedfordo apskrityje; per televiziją rodytame vaizde, kurį filmavo WDBJ operatorius Adamas Wardas, nuaidėjo šūviai, netrukus operatorius krito negyvas. Žuvo ir reporterė Alison Parker, sakė WDBJ7 generalinis direktorius Jeffrey Marksas.

„Mes nežinome motyvo. Mes nežinome, kas yra įtariamas ar kas yra žudikas“, – sakė J.Marksas, pridūręs, kad šaulys tebeieškomas.

WDBJ TV savo tinklalapyje nurodė, kad incidento vieta – prie prekybos centro Monetos bendruomenėje, kur atvyko teisėsaugininkų būrys.

Abu žurnalistai, reporterė ir operatorius, maždaug 6 val. 45 min. vietos (13 val. 45 min.Lietuvos) laiku filmavo tiesioginį reportažą iš „Bridgewater Plaza“ prekybos centro, esančio netoli Smito kalno ežero, CBS poskyriui Roanoke. Tiesioginiame eteryje pasigirdo septyni šūviai ir, regis, operatorius A.Wardas parkrito ant žemės, reporterei A.Parker klykiant.

WDBJ7 patvirtino žuvusiųjų tapatybes, atnaujinusi informaciją apie įvykį maždaug 8 val. 45 min. vietos laiku. Taip pat esą buvo pašautas trečias žmogus, kurio tapatybė neskelbiama.

Tiesioginio eterio metu reporterė kalbino vietos Prekybos rūmų atstovę Vicki Gardner, tačiau WDBJ7 vadovas J.Marksas sakė nemanąs, kad ji nukentėjo. Reporterė su ja kalbėjo apie turizmo plėtrą šiame regione, kai prie jų iš šono ar užpakalio priėjo ginkluotas vyras.

Pasigirdi keli šūviai, šauksmai, A.Wardo kamera nukrito ant žemės, bet spėjo užfiksuoti neryškų tamsius rūbus vilkinčio užpuoliko atvaizdą.

24 metų A.Parker buvo baigusi Jameso Madisono universitetą. Ji susitikinėjo su WDBJ laidų vedėju Chrisu Hurstu. Iki praėjusių metų ji dirbo televizijoje stažuotoja, nurodė WDBJ.

Remiantis televizijos kanalu, 27 metų A.Wardas baigė Virdžinijos politechnikos institutą. Jis buvo susižadėjęs su tos pačios televizijos rytinės laidos prodiusere Melissa Ott ir ketino kartu su ja išsikelti iš Virdžinijos. Tą dieną M.Ott televizijoje dirbo prie paskutinės savo naujienų laidos ir su grupe šventė savo paskutinę dieną darbovietėje. A.Wardas svarstė galimybę iš viso pasitraukti iš naujienų tarnybos.

„Mes netekome mūsų šeimos narių“, – paskelbė laidų vedėja Jean Jadhon tiesioginiame eteryje.