Savaitraštis „Der Spiegel“ anksčiau pranešė, kad Vokietijos valdžios institucijos tiria galimus „Bosch“ eksporto pažeidimus, atsižvelgiant į tai, kad ES įmonėms draudžiama tiekti Rusijai „dvejopos paskirties“ prekes, kurios gali būti naudojamos ir civiliniais, ir kariniais tikslais.

Eksporto apribojimai susiję su sankcijomis, kurios Rusijai buvo įvestos dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos.

„Dėl požymių, kad „Bosch“ gaminiai – priešingai, nei numatyta lokalinėse sutartyse – galėjo būti naudojami ne civilinėms reikmėms, sustabdėme sunkvežimių komponentų tiekimą į Rusiją ir Rusijos klientams“, – sakoma „Bosch“ pareiškime.

Sekmadienį Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba Vokietijos transliuotojo ARD pokalbių laidoje sakė, kad Ukrainos kariai neseniai konfiskavo Rusijos pėstininkų transporto priemones, kuriose aptiko „Bosch“ pagamintų detalių.

„Bosch“ pareiškė, kad D. Kulebos kaltinimą vertina „labai rimtai“, ir pradėjo „išsamų šio klausimo tyrimą“.

Tačiau Štutgarte įsikūrusi įmonė pabrėžė, kad ji tiesiogiai netiekė jokių komponentų Rusijos karinių transporto priemonių gamintojams.

Pasak „Spiegel“, Vokietijos ekonomikos ministerija paprašė vietos prokurorų atlikti tyrimą.

„Bosch“ taip pat teigė sustabdžiusi darbą keliose savo gamyklose Rusijoje, kuriose gaminamos automobilių dalys ir plataus vartojimo prekės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją