„Galiu jums pasakyti, kad mano žmona ir motina labai dėl manęs nerimauja“, – sakė Klarko apygardos Nevadoje, kuriai priklauso Las Vegasas, registratorius Joe Gloria. Registratorius pridūrė, kad jo darbuotojai stiprina saugumą ir seka prie rinkimų biurų atvažiuojančius ir išvažiuojančius automobilius.

Tačiau J. Gloria pridūrė, kad jis ir kiti pareigūnai vis tiek „vykdys savo pareigą ir skaičiuos balsus“.

D. Trumpo šalininkų grupės buvo susirinkusios prie balsų sutraukimo į lenteles vietų Finikse, Detroite ir Filadelfijoje, ir smerkė duomenis, rodančius, kad pirmauja ar pozicijas gerina demokratų kandidatas į prezidentus Joe Bidenas.

Nors protestai nebuvo nei labai dideli, nei smurtiniai, vietos pareigūnai nerimavo dėl susirenkančių minių ir nepaliaujamų kaltinimų.

Mičigano generalinė prokurorė Dana Nessel socialiniame tinkle „Twitter“ paragino „nutraukti varginančius ir grasinamus skambučius“ jos darbuotojams.

„Raginti juos kišti [žymiklius] „Sharpie“ į nepatogias vietas niekada nebuvo priimtina ir, deja, tai apibūdina mūsų šalies būklę“, – rašė demokratė D. Nessel, turėdama galvoje neteisingą sąmokslo teoriją, esą D. Trumpo šalininkams buvo liepiama žymėti balsalapius ne įprastais rašikliais, o žymikliais „Sharpie“, kad mašinos neatpažintų ir neįskaičiuotų jų balsų.

Arizonos valstijos sekretorė Katie Hobbs televizijai CNN sakė, kad didžiausią susirūpinimą jai kelia darbuotojų saugumas, bet pridūrė, kad šerifo žmonės juos saugo. Pasak valstijos sekretorės, protestuotojai „gaišina, trukdo ir neleidžia šiems darbuotojams dirbti savo darbo“.

Ketvirtadienį maždaug 100 D. Trumpo šalininkų vėl susirinko priešais Marikopos apygardos rinkimų centrą Finikse; kai kurie turėjo šautuvų ir pistoletų. Pagal Arizonos įstatymus, žmonės gali atvirai nešiotis ginklus.

Rinkimų centro vadovybė naudodamasi tvoromis suformavo „žodžio laisvės zoną“. Minia paeiliui skanduodavo „Suskaičiuokit balsus!“ ir „Dar ketveri metai!“, per megafoną skundėsi dėl balsavimo proceso.

Minia nutilo norėdama išklausyti D. Trumpo kalbą iš Baltųjų rūmų, kurioje jis pakartojo daugelį savo nepagrįstų teiginių apie klastojamus rinkimus.

Žmonės šaukė ir plojo, kai prezidentas pasakė: „Mes esame kelyje į pergalę Arizonoje.“ Naujienų agentūra AP pergalę Arizonoje prognozuoja J. Bidenui.

Atlantoje skaičiuojant balsus maždaug 100 D. Trumpo šalininkų susirinko prie arenos „State Farm Arena“. Padėtį stebėjo keli Atlantos policijos pareigūnai.

50 metų Tomas Haasas, kuris sakė dėl verslo reikalų atvykęs į Atlantą iš Čikagos, išreiškė įsitikinimą, kad rinkimus laimėjo D. Trumpas.

„Yra akivaizdaus klastojimo, jis kyla iš demokratų kontroliuojamų didesnių miestų“, – sakė jis ir pridūrė: „Atlanta yra vienas iš jų.“

„Mūsų demokratija puolama, – kalbėjo T. Haasas, atkartodamas D. Trumpo retoriką. – Netenkame Amerikos, nes netenkame teisingų rinkimų.“

Prie Detroito suvažiavimų centro, kur rinkimų pareigūnai skaičiavo išankstinio balsavimo metu atiduotus balsus, ketvirtadienį ryte susirinko kelios dešimtys D. Trumpo šalininkų. Protestuotojai laikė plakatus su užrašais „Stabdykit vagystę“ ir „Stabdykit apgaulę“. Las Vegase koks 100 prezidento šalininkų skandavo priešais rinkimų biurus.

Tuo metu socialinis tinklas „Facebook“ uždraudė didelę grupę „Stop the Steal“ („Stabdykit vagystę“), kuria D. Trumpo šalininkai naudojosi protestams prieš balsų skaičiavimą organizuoti. Kai kurie grupės nariai ragino griebtis smurto, o daugelis neteisingai tvirtino, kad demokratai „vagia“ rinkimus.

Grupė buvo surinkusi per 350 tūkst. narių, kol „Facebook“ ją uždarė.