Gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai skubėjo į nelaimės vietą Dharvado rajone, esančiame maždaug 700 km į šiaurės vakarus nuo valstijos sostinės Bangaloro.

Sugriuvus nebaigtam statyti penkių aukštų pastatui, kvartalą nuklojo storas dulkių sluoksnis. Nevilties apimti giminaičiai atskubėjo ieškoti griuvėsiuose artimųjų.

„Du žmonės žuvo... Atsiuntėme vyrų ir mašinų gelbėti įstrigusių žmonių“, – AFP sakė rajono ugniagesių gelbėtojų pareigūnas Srikantas.

Rajono policijos komisaro pavaduotojas Nageshas D. L. sakė, kad iš griuvėsių buvo ištraukti ir į ligonines nuvežti 27 žmonės.

Gelbėjimo operacija turėtų vykti per naktį.

„Galvojame, kad (po griuvėsiais) dar yra daug gyvų žmonių. Policija vis dar nežino... Kai kurie vietos gyventojai sako, kad (ten) yra maždaug 15 žmonių, o kai kurie kiti sakė, kad virš 50“, – nurodė Nageshas D. L.

Kitas regiono gelbėjimo tarnybų pareigūnas sakė, kad po griuvėsiais gali būti 152 žmonės.

Gelbėtojams padeda vietos žmonės, be to, išsiųsta nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros komanda, nurodė policija.

Rajono ligoninėse paskelbta parengtis, į nelaimės vietą išsiųsta 20 greitosios pagalbos automobilių, sakė Dharvado vyriausiasis medicinos pareigūnas Giridharas Kokinadas.

Indijoje dažnai sugriūva pastatų – pastaraisiais metais pranešta apie virtinę tokių incidentų.

Pasak kritikų, daug privačių statybininkų norėdami sutaupyti naudoja prastas statybines medžiagas arba papirkinėja pareigūnus, kad galėtų apeiti taisykles.