„Atidžiai sekame pranešimus apie tai, kas iš tiesų ten vyksta. Matome, kaip dedamos absoliučiai begėdiškos pastangos dirbtinai sukurti pretekstą karinei intervencijai. Girdime tiesioginius Vašingtono grasinimus, kad tebesvarstomos visos galimybės (...)“, - po susitikimo su kolegomis iš Indijos ir Kinijos sakė S. Lavrovas.

Pasak Rusijos ministro, pastangos prasiveržti pro Venesuelos sieną, prisidengiant pretekstu pristatyti humanitarinę pagalbą, dedamos „viliantis, kad bus aukų. Toliau bus isteriškas šaukimas pagal gerai žinomą scenarijų ir bandoma įvykdyti karinę intervenciją“.

Rusijos užsienio reikalų ministras taip pat atkreipė dėmesį į kitą nerimą keliantį JAV pareiškimą. S. Lavrovo teigimu, „Vašingtonas, viešai sakantis, kad prezidento Maduro dienos yra suskaičiuotos, tiesiogiai teigia, kad toliau bus Kubos ir Nikaragvos eilė“.

„JAV užsigrobia teisę naudoti jėgą, kai tik nori, kad nuverstų nepageidaujamus režimus“, - aiškino ministras.

Po pokalbių paskelbtame bendrame oficialiame Rusijos, Kinijos ir Indijos užsienio reikalų ministrų pareiškime pabrėžiamas reikalavimas Venesuelos krizę spręsti remiantis Jungtinių Tautų Chartijoje išdėstytais principais.

„Venesuelos problemos turėtų būti sprendžiamos remiantis tik JT Chartijoje išdėstytais principais - būtent valstybių suverenios lygybės, pagarbos suverenumui, teritoriniam vientisumui ir neleistinumo kištis į vidaus reikalus principais“, - pabrėžė S. Lavrovas.

Antradienį per interviu Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patrušiovas taip pat sakė, kad Vašingtonas planuoja karinę intervenciją į Venesuelą. Pasak jo, JAV specialiųjų operacijų pajėgos dislokuojamos Puerto Rike, o JAV ginkluotųjų pajėgų daliniai vyksta į Kolumbiją.

Politinės ir ekonominės krizės apimtoje Venesueloje vyksta kova dėl valdžios tarp Nicolaso Maduro ir Juano Guaido, kuris laikinuoju Venesuelos prezidentu pasiskelbė praėjusį mėnesį. N. Maduras atsisako atsistatydinti ar skelbti naujus rinkimus, nepaisydamas vis didėjančio tarptautinio spaudimo.