Lenkija jo neįsileido į savo oro erdvę, nes toliau orlaivio maršrute buvo Prancūzijos oro erdvė, o pastaroji po incidento su „Ryanair“ lėktuvu Minske uždraudė „Belavia“ skrydžius, rašo meduza.io.

Neįleistas į Lenkijos oro erdvę, reisu Minskas-Barselona skridęs orlaivis, kuriame buvo 54 keleiviai, suko ratus virš Bresto srities, norėdamas išdeginti kurą ir saugiai nusileisti Minsko oro uoste.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Anatolis Hlazas pareiškė, kad Prancūzijos sprendimas nepraleisti baltarusių lėktuvo prilygsta „oro piratavimui“.

Lėktuvo, kuris ore iš viso praleido beveik dvi valandas, judėjimo trajektorija atrodė štai taip:


Socialiniuose tinkluose iš karto pasigirdo raginimų šią spiralę naudoti kaip naują „Belavia“ logotipą.

Vėliau trečiadienį Lenkija visgi uždraudė Baltarusijos oro bendrovėms organizuoti skrydžius jos oro erdvėje, Europos Sąjungai imantis šią savaitę sutartų sankcijų Minsko režimui po incidento, kai buvo priverstinai nutupdytas civilinis orlaivis ir sulaikytas juo skridęs opozicijos aktyvistas.

„Ministrų Taryba priėmė draudimą įskristi į Lenkijos oro erdvę orlaiviams, naudojamiems oro vežėjų iš Baltarusijos“, – per „Twitter“ parašė vyriausybės atstovas Piotras Mulleris.

Lenkija turi ilgą sieną su Baltarusija, tad šis draudimas tikriausiai smarkiai paveiks Baltarusijos oro bendrovių, įskaitant valstybinę flagmanę „Belavia“, skrydžius į Vakarų Europą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)