Sprogimas pirmadienio rytą sugriovė 10 aukštų gyvenamojo namo laiptinę.

DELFI primena, kad antradienį, praėjus beveik 36 valandoms po sprogimo, iš griuvėsių buvo gyvas ištrauktas 11 mėnesių kūdikis. Vaikų ligoninėje Maskvoje gydomo berniuko būklė sunki, bet stabili. Mažylis į sostinę, esančią maždaug už 1 400 km, buvo atskraidintas Sveikatos apsaugos ministerijos atsiųstu sraigtasparniu.

Sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova trečiadienį sakė, kad vaikui buvo sužalota galva, tačiau smegenų pažeidimų, regis, nėra.

Gelbėtojai šiuo metu tebeieško 19-os tame name gyvenusių žmonių, tarp jų kelių vaikų, kurių likimas neaiškus.

Atpažintos 22 iš 37 sprogimo Magnitogorsko daugiabutyje aukų

Artimieji atpažino 22 iš 37 žmonių, kurių palaikus gelbėtojai ištraukė iš numanomo dujų sprogimo sugriautos daugiabučio laiptinės griuvėsių Rusijos Uralo regiono mieste Magnitogorske, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

„Iš 37 žuvusiųjų atpažinti 22. Iš šešių žuvusių vaikų atpažinti trys. Dar keturių žuvusiųjų ieškoma“, – sakė žurnalistams Nepaprastųjų situacijų ministerijos Čeliabinsko srities vyriausiosios valdybos spaudos tarnybos atstovas.

Jis patikslino, kad tarp keturių asmenų, kurių tebeieškoma, vaikų nėra.

Žinybos atstovas taip pat sakė, jog toliau išlieka griūties pavojus.

„Vyksta ardymas, griūties pavojus išlieka“, – kalbėjo jis.

Pareigūno duomenimis, 5-os, 6-os ir 8-os laiptinių zonos dėl galimo griūties pavojaus išlieka uždaromis, gyventojai ten įleidžiami pusvalandžiui dukart per dieną pasiimti asmeninių daiktų.

„Gyventojai įleidžiami stebint policijos darbuotojams, kad būtų išvengta plėšikavimo“, – paaiškino jis.

Pirmadienį anksti ryte nugriaudėjęs sprogimas, sukeltas dujų nuotėkio, 1973 metų statybos 10 aukštų blokiniame name sugriovė vieną iš 12 laiptinių.

Vis dar nežinomas kelių dešimčių žmonių likimas.

Magnitogorske sprogusio daugiabučio griuvėsiuose gelbėtojai rado gyvą kūdikį, antradienį pranešė Čeliabinsko srities gubernatorius Borisas Dubrovskis.

11 mėnesių vaikas buvo rastas gyvas po griuvėsiais“, – pažymėjo B. Dubrovkis, kurio žodžius cituoja jo spaudos tarnyba.

„Gelbėtojai išgirdo verksmą. Vaiką išgelbėjo tai, kad jis gulėjo lovytėje ir buvo šiltai apgobtas“, – pridūrė jis.

„Vaikas ištrauktas gyvas. Jis perduotas medikams“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai.

Mineralų turtingame Pietų Uralo regione esantis daugiau nei 400 tūkst. gyventojų turintis Magnitogorskas yra vienas didžiausių šalies plieno pramonės miestų.

Sugriuvęs daugiabutis buvo pastatytas 1973 metais. Jame iš viso gyveno maždaug 1100 žmonių. Po nelaimės namo gyventojai buvo evakuoti į netoliese esančią mokyklą.

Nukentėjusiesiems savanoriai aukojo pinigų, drabužių ir kitų būtiniausių reikmenų. Kai kurie buvo pasiruošę, prireikus, suteikti laikiną prieglobstį pastogės netekusiems žmonėms.

Regiono gubernatorius Borisas Dubrovskis pranešė, kad pareigūnai planuoja jiems nupirkti butų.

Prie gelbėjimo darbų prisijungė Magnitogorsko metalurgijos kombinato (MMK) darbuotojai.

MMK direktorių tarybos pirmininkas milijardierius Viktoras Rašnikovas paragino vietos gyventojus suteikti pagalbą per sprogimą nukentėjusiems daugiabučio gyventojams.

„Tai mūsų bendra tragedija ir skausmas, – sakoma jo pareiškime. Jame taip pat nurodoma, kad MMK pasirūpins finansine pagalba tiems, kuriems jos reikės.

Dėl šio incidento pradėtas baudžiamasis tyrimas. Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) patvirtino, kad sprogo buitinės dujos.

Žmonių aukų pareikalaujantys dujų sprogimai gana nereti Rusijoje, kur didžioji dalis komunalinių tinklų yra pasenę, o saugumo reikalavimų dažnai nepaisoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)