Laikraštis „Moskovskij komsomolec“ pažymėjo, kad paskelbęs apie savo skyrybas (apie šį epochinį įvykį jis pranešė per baleto Valstybiniuose Kremliaus rūmuose pertrauką), V. Putinas nusimovė vestuvinį žiedą ir antrąją dalį jau žiūrėjo be jo.

„Forbes“ pastebėjo, kad per sensacingą interviu televizijos kanalo „Rosija 24“ korespondentei žiedelis ant dešinės rankos piršto dar šmėžavo.

Putinų skyrybos kol kas neįformintos oficialiai, patikslino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Jie pranešė, kad skiriasi, ir aš negaliu pasakyti, kada tai bus įforminta dokumentais, tačiau tai nėra taip svarbu, nes sprendimas jau paskelbtas“ , - ketvirtadienio vakarą sakė jis „RIA Novosti“.

Atstovas spaudai patvirtino, kad pirmoji pora jau kurį laiką negyveno kartu. Tačiau jis atsisakė atsakyti į klausimą, ar dabar Liudmila Putina išvyks į gimtąjį Kaliningradą, - jis teigė „neturįs teisės kištis ir komentuoti jos asmeninio gyvenimo“.

Tiesa, per interviu laikraščiui „Komsomolskaja pravda“, kuriam su D. Peskovu pavyko susisiekti apie vidurnaktį, jis prisipažino „negalįs tiksliai pasakyti“, ar skyrybos jau įteisintos. Į klausimą, kodėl apskritai šis žingsnis buvo taip sureikšmintas, atstovas spaudai atsakė: „Tai, žinoma, jų asmeninis reikalas, tačiau kalbame apie valstybės vadovą ir jo sutuoktinę, todėl viskas yra gana logiška. Tai įvyko savaime. Jis bendravo su žurnaliste, sulaukė jos klausimo ir pateikė į jį atsakymą“.

„Vedomosti“, perteikęs bendrą Putinų interviu, priminęs gandus ir peržvelgęs ne itin įkvepiančiai kartu sugyventą turtą, paskelbė, kad pastaruoju metu Liudmila Putina televizijoje rodėsi itin retai – balsavimo prezidento rinkimuose dieną 2012 metais, taip pat inauguracijos dieną tų pačių metų gegužę. Ją dar buvo galima išvysti per priėmimą Kremliuje gruodžio 28 dieną, tačiau šis renginys vyko be kamerų, nurodo laikraštis.

Priminsime, kad 2010 metais pirmosios valstybės poros asmeninio gyvenimo uždarumas netgi pakurstė gandus, jog Liudmila Putina užsidarė vienuolyne. Nepaisant jų absurdiškumo, tinklaraščiuose kilo toks triukšmas, kad prezidento spaudos tarnybai teko juos paneigti. Dar prieš dvejus metus bulvariniai laikraščiai apskritai jau „tuokė“ V. Putiną su gimnaste Alina Kabajeva, kuri neva net pagimdė nuo jo sūnų. Šią informaciją ji paneigė.

Sulaužytas V. Putino asmeninio gyvenimo aptarimų tabu, apie kurį prakalbo kai kurie užsienio stebėtojai, dar nereiškia, kad dabar Rusijos prezidento šeima bus viešai narstoma, pažymi žurnalo „Time“ svetainė. Viskas, kas susiję su V. Putino asmeniniu gyvenimu, lieka paslaptimi, kol jis pats nenutrauks tylos, rašo leidinys. Gali būti, kad po daugelio metų V. Putinas atskleis dar kokių nors detalių, jeigu bus pasiruošęs pasidalyti jomis su visuomene.

Pažinties istorija: mes susidraugavome. Su Liuda, mano būsima žmona

Vladimiro Putino biografijoje smalsuoliai gali rasti jo pažinties su Liudmila Aleksandrovna Škrebneva istoriją. Juos supažindino bendras draugas, kai Liudmila, dirbusi stiuardese vidinių skrydžių oro linijose, su viena bičiule trims dienoms atvyko į tuometinį Leningradą.

Štai kaip apie tai pasakoja pas Rusijos vadovas: „Kai jau dirbau pirmajame poskyryje Piteryje, man paskambino draugas ir pasakė, kad kviečia mane į Arkadijaus Raikino teatrą. Jis turįs bilietus, merginų irgi bus. Nuėjome. Merginos iš tiesų buvo. Kitą dieną vėl ėjome į teatrą. Bilietus jau aš pirkau. Tai darėme ir trečią kartą. Su viena iš jų pradėjau susitikinėti. Susidraugavome. Su Liuda, mano būsima žmona“.

Prabėgus trejiems metams po pažinties, Vladimiras Liudmilai pasipiršo. „Supratau, kad jei nevesiu dar dvejus-trejus metus, nebevesiu niekada. Tiesa, buvau įpratęs gyventi viengungiškai. Liudmila šį įprotį išrovė su šaknimis“. 1983 metų liepos 28-ąją pora susituokė.

Liudmila Putina savo ruožtu prisiminė: „Matyt, Volodia turėjo kažką tokio, kas mane traukė. Praėjus trims-keturiems mėnesiams aš jau žinojau, kad jis yra būtent tas žmogus, kurio man reikia“.