Ispanijoje šiuo metu patvirtinta 7,8 tūkst. susirgimai, tūkstančiai žmonių gyvena karantino sąlygomis. Šalyje COVID-19 jau pražudė 288 žmogų. Šalyje paskelbta ekstremalioji padėtis.

„Jet2“ tvirtina, kad svarbiausias jų prioritetas – klientų sveikata ir saugumas. Skrydžių bendrovė iš devynių Jungtinės Karalystės oro uostų vykdo skrydžius į tokias populiarias vietas kaip Alikantė, Malaga ir Lanzarotė.

Taip pat pranešama, kad priimtas sprendimas įšaldyti visus atostogų pasiūlymus ir skrydžius į Ispaniją mažiausiai savaitei. Neveikia barai, restoranai, parduotuvės ir pramogų vietos. „Jet2“ pradėjo siųsti tuščius lėktuvus į 14 kelionės tikslų Ispanijoje, iš kur artimiausiu metu parskraidins savo klientus.

Ispanija – labiausiai po Italijos nuo COVID-19 viruso nukentėjusi Europos valstybė – šeštadienį uždraudė beveik visą judėjimą šalies viduje. Gyventojams iš namų leidžiama išeiti tik darbo reikalais, prireikus medicinos pagalbos arba įsigyti būtiniausių atsargų.

Mirčių dėl koronaviruso Ispanijoje sekmadienį padaugėjo iki 288, o bendras patvirtintų COVID-19 infekcijos atvejų išaugo iki 7 753. Šeštadienio duomenimis, šie skaičiai atitinkamai siekė mažiausiai 183 ir 5 753.

Tarp užsikrėtusiųjų – premjero Pedro Sanchezo žmona. Apie tai ministro pirmininko biuras pranešė šeštadienio vakarą, praėjus kelioms valandoms po to, kai jis paskelbė apie įvedamus griežtus judėjimo suvaržymus.

Pasak vyriausybės pranešimo, tiek Begona Gomez, tiek jos vyras jaučiasi gerai ir, laikydamiesi naujų sveikatos priežiūros institucijų nurodymų, yra savo oficialioje rezidencijoje.

Šeštadienį P. Sanchezo vyriausybės oficialiai paskelbta ekstremalioji padėtis galios mažiausiai 15 dienų.

Ispanijos vyriausybė šia galimybe pasinaudojo tik antrąjį kartą nuo šalies grįžimo prie demokratijos po diktatoriaus Francisco Franco mirties 1975 metais.

Ankstesnis atvejis buvo 2010 metais, per oro dispečerių streiką.

Premjeras penktadienį įspėjo, kad infekcijų skaičius šalyje artimiausiomis dienomis gali pasiekti 10 tūkstančių.

„Žinome, kad šios priemonės palies daugelio žmonių atostogų planus, todėl ir nusprendėme juos priimti. Ekstremali situacija reikalauja ekstremalių priemonių, padarysime viską, kad parskraidintume savo klientus atgal į Jungtinę Karalystę“, – teigia skrydžių bendrovės atstovai.

Šeštadienį skrydžių sekimo duomenys parodė, kad ore apsisuko ir į Jungtinę Karalystę grįžo mažiausiai penki į Ispaniją skridę „Jet2“ lėktuvai.

Skrydžių bendrovėms koronaviruso pandemija jau pridarė daugybę nuostolių – masiškai atšaukinėjami skrydžiai.

Didžiausios Jungtinės Karalystės (JK) oro linijos „British Airways“ nusprendė dėl koronaviruso pandemijos sukelto skrydžių paklausos nuosmukio atleisti dalį darbuotojų. Tai paskelbė „British Airways“ generalinis direktorius Alexas Cruzas.

„Tiesa sakant, atsižvelgiant į besikeičiančias aplinkybes, mes nebegalime išlaikyti dabartinio įdarbinimo lygio, todėl turėsime nurėžti darbo vietas. Galbūt trumpam laikotarpiui, galbūt ilgesniam“, – „British Airways“ darbuotojams skirtame pranešime teigė A. Cruzas.

Oro linijos visame pasaulyje dėl koronaviruso COVID-19 jau atšaukė tūkstančius skrydžių, daugiausia į Kiniją ir Italiją.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad dėl koronaviruso 30 dienų draudžiami visi skrydžiai iš žemyninės Europos į Jungtines Valstijas.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) įspėjo, kad JAV įvestas transatlantinių skrydžių draudimas dar labiau pakenks aviacijos bendrovėms, kurios ir taip smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso protrūkio.

Šis Vašingtono žingsnis „sukurs didžiulį spaudimą oro linijoms dėl pinigų srautų trūkumo“, teigė IATA vadovas Alexandre'as de Juniacas.