Dešiniųjų judėjimo Anglijos gynybos lyga rėmėjai susirėmė su policija, praneša sky.com.

Prie Burrage Grove esančios smuklės „The Queen's Arms“ susirinko nuo 75 iki 100 žmonių, jie dainavo nacionalistines dainas.

Įvykio vietoje buvęs „Sky News“ korespondentas Alistairas Bunkallas pasakojo: „Kai tik Anglijos gynybos lyga pasiekė miesto centrą, policijai tapo sunkiau suvaldyti viską, be to agresija pastebimai išaugo. Buvo sviesta keletas daiktų, stiklo buteliai ir panašiai. Policija bandė apsupti juos, taip pat jie buvo pulti lazdomis“.

Tai įvyko po to, kai po atskirų išpuolių prieš mečetės Vulidže buvo sulaikyti du vyrai. Už grotų uždarytas 43 metų vyras, įtariamas mėginimu padegti, jis į Breintryje (Esekse) esančią mečetę atėjo su peiliu.

Vietos karinės policijos atstovas Brooksas Newmarkas savo „Twitter“ paskyroje rašė: „Išpuolį prieš Breintrio vietos mečetę surengė peiliais ir padegamaisiais įtaisais ginkluotas vyras. Jis suimtas. Sužeistų nėra. Ką tik buvau susitikęs su šį vakarą užpultos Breintrio mečetės vadovais. Jie padėkojo vietos policijai už jos skubią reakciją“.

Esekso policija patvirtino, kad suimtas 43 metų vyras iš Breintrio, jis įtariamas puolamojo ginklo turėjimu bei mėginimu padegti.
Vėliau policija gavo pranešimą apie išpuolį prieš mečetę Kenterberio gatvėje Gilingame. Sulaikytas vienas vyras.

DELFI primena, kad vienas žmogus žuvo, du buvo sunkiai sužeisti per incidentą Vulidžo rajone pietrytinėje Londono dalyje. Liudininkų teigimu, jauną vaikiną užpuolė du ginkluoti vyrai.

Incidentas įvyko trečiadienį apie 14.20 val. vietos laiku (16.20 val. Lietuvos laiku) prie kareivinių. Užpultas vyras buvo maždaug 20 metų amžiaus, jis vilkėjo kariškus marškinėlius.

Liudininkai pasakojo, kad užpuolikai - taip pat jauni vyrai - buvo ginkluoti mačetėmis. Pirmiausia jie vaikiną partrenkė automobiliu, vėliau šaukdami „Allah Akbar“ jį užpuolė, žiauriai nužudė ir, numetę kūną vidury gatvės, stovėjo šalia mojuodami ginklais ir liepė praeiviams juos fotografuoti.

Paskui pareigūnai užpuolikus pašovė, vienas jų sužeistas sunkiai.

Londono policija šį incidentą pavadino terorizmo aktu.

Daugiau skaitykite ČIA.