B.al Assadas antradienį Maskvoje susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu ir padėkojo jam už tai, kad Rusija pradėjo antskrydžių kampaniją prieš jo oponentus Sirijoje.

Pokalbio metu šalių lyderiai taip pat sutarė, kad po karinių operacijų turi eiti politiniai žingsniai.

Baltųjų rūmų atstovas Ericas Schultzas žurnalistams sakė, kad Jungtinės Valstijos mano, jog „raudono kilimo patiesimas Assadui, kuris naudojo cheminį ginklą prieš savo šalies žmones, kertasi su rusų deklaruotais tikslais dėl politinės pereigos Sirijoje“.

Maskvos veiksmai šioje karo draskomoje valstybėje yra „kontrproduktyvus“, pažymėjo E.Schultzas.

V.Putinas per B.al Assado vizitą pabrėžė, kad patys sirai turi spręsti savo šalies likimą, taip netiesiogiai įgeldamas Jungtinėms Valstijoms ir kitoms Sirijos opozicines jėgas remiančioms šalims, kurios laikosi nuomonės, kad bet koks politinis krizės sprendinys turi apimti dabartinio lyderio pasitraukimą.

Rusija kiek vėliau paskelbė, kad penktadienį užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry ir kolegomis iš Turkijos bei Saudo Arabijos aptarti Sirijos klausimo.

Pastarąjį kartą Rusijoje 2008-aisiais lankęsis B.al Assadas per antradienio susitikimą su V.Putinu sakė, kad prieš tris savaites pradėta rusų oro smūgių kampanija, sulaukusi pasmerkimo Vakaruose, padėjo sustabdyti „terorizmo“ plitimą jo šalyje.