Alabamos kalėjimų duomenys rodo, kad ankstų sekmadienio rytą Birmingamo mieste buvo sulaikytas Rikis Hemptonas, dar žinomas „Finese2Tymes“ pseudonimu. Jis ir dar vienas vyras buvo sulaikyti sekmadienio rytą Birmingamo naktiniame klube „Side Effects Club“, kuriame reperis koncertavo.

Kol kas neaišku, ar areštai yra susiję su šaudymu klube „Power Ultra Lounge“. Pasak pareigūnų čia buvo sužeisti 25 žmonės, dar trys nukentėjo sutrypti paniškai bėgančių nuo šaudymo lankytojų.

Litl Roko meras sakė, kad tikimasi, jog visi sužeistieji išgyvens po susišaudymo, kilusio apie 2 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku miesto centre esančiame „Power Ultra Lounge“.

„Noriu užtikrinti visuomenę, kad tai buvo ne teroro aktas, o tragedija... Neatrodo kad ši susišaudymas būtų planuotas“, – sakė anksčiau per spaudos konferenciją meras Markas Stodola.

Nesutarimų kilo tarp kelių klubo lankytojų ir sparčiai plito „dėl ginčų ir ginklų“, pridūrė jis.

Pareigūnai neskelbia nei vardų, nei kitos informacijos apie įtariamąjį ar kelis įtariamuosius.

Vis dėlto policijos viršininkas Kentonas Bakneris sakė, kad keli asmenys buvo sustabdyti mėginę patekti į klubą su atlikėjų grupe, vienas jų turėjo ginklą. Vėliau jie, matyt, pateko į vidų pro kitą įėjimą.
Pasak K.Bucknerio, nukentėjusieji yra nuo 16 iki 35 metų amžiaus, dviejų būklė kritiška.

„Neturime pagrindo teigti, kad kas nors iš plačiosios visuomenės būtų nukentėjęs per kokį nors incidentą“, – dar nurodė jis.

Pareigūnai tiria, ar dėl šio smurto proveržio kalta sena nesantaika tarp konkuruojančių gaujų. Po susišaudymo minėtas klubas uždarytas.

Pirmuosiuose policijos pranešimuose skelbta, kad nukentėjo 17 žmonių, bet vėliau aukų skaičius išaugo.

Naktinio klubo tinklalapyje nurodyta, kad tą naktį turėjo savo programą parodyti reperis „Finese 2 Tymes“.