Kitame „Twitter“ įraše D. Trumpas kategoriškai atmeta įtarimus dėl jo ryšių su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Panašaus pobūdžio pasvarstymai, jo manymu, - tai visiškas absurdas ir mėginimas dangstyti daugybę klaidų, padarytų vykdant nevykusią Chillary Clinton kampaniją, rašo meduza.io.

Dar D. Trumpas pareiškė, kad leidiniai „The New York Times“ ir „The Washington Post“, rašę apie D. Trumpo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno kontaktus, nelegaliai gavo informaciją iš JAV specialiųjų tarnybų, kurią ir panaudojo savo publikacijose.

DELFI primena, kad vakar JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė tikintis, kad Maskva aktyviai imsis deeskaluoti padėtį Ukrainoje, jo žodžius citavo Baltųjų rūmų atstovas Seanas Spiceris.

Pasak S. Spicerio, respublikono pozicija Rusijos atžvilgiu yra „griežta“: „Jis ir toliau kelia klausimą dėl Krymo, kurio užėmimą leido buvusi administracija.“

„Prezidentas D.Trumpas leido aiškiai suprasti, kad jis laukia iš Rusijos veiksmų, deeskaluojančių padėtį Ukrainoje, ir Krymo sugrąžinimo“, – pareiškė S. Spiceris.

Jis priminė, kad JAV ambasadorė prie Jungtinių Tautų Nikki Haley anksčiau taip pat yra išreiškusi griežtą Vašingtono poziciją dėl Krymo.

Kijevas teigiamai įvertino pastarąjį Baltųjų rūmų pareiškimą.

„Geras Baltųjų rūmų atstovo pareiškimas. Rusija privalo grąžinti Krymą Ukrainai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Ukrainos prezidento atstovas spaudai Sviatoslavas Ceholka.

Savo ruoštu Rusija Ukrainai Krymo negrąžins, trečiadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija. Tai - jos atsakas į Baltųjų rūmų teiginį, kad jie tikisi, jog šio Juodosios jūros pusiasalio kontrolė bus atiduota Ukrainai, skelbė „Reuters“.

„Savo teritorijų mes negrąžiname. Krymas - Rusijos Federacijai priklausanti teritorija“, - žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.