Apie tai rašo dialog.ua.

Pirmadienį eilinėje Rusijos ministerijos suvestinėje nuskambėjo pranešimas, kad rusų okupacinės pajėgos neva sunaikino prie fronto linijos keturias amerikietiškas pėstininkų kovos mašinas „Bradley“.

Tačiau paaiškėjo, kad Pentagonas nėra siuntęs į Ukrainą tokių kovos mašinų ir nė nesvarstė tokios galimybės.

Rusų valdžios melagystėmis pasipiktinę net vietos propagandininkai ėmė kritikuoti šalies gynybos ministeriją. Vieno iš didžiausių rusų „Telegram“ kanalų autorių nuomone, melas ir rusų karių nekompetentingumas pasiekė tokį lygį, kad dezinformacija ir melagingos žinios iš fronto pasiekia net Rusijos ministerijos vadovybę, o valdžia paskui tai transliuoja ir apsijuokia.

„Klausimas, kodėl toks neteisingas pranešimas iš pačios apačios be kliūčių pasiekė šviesias generolų galvas, pateko į trumpą spaudos konferenciją, kur niekas nė nepasivargino patikrinti gautą informaciją“, – rašo rusai.

Karo ekspertai pabrėžia, kad pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ niekada nebuvo siunčiamos į Ukrainą ir iki šiol nė nesigirdėjo planų tai daryti. Ukrainos Gynybos ministerijos tviterio paskyroje anglų kalba taip pat pasirodė Maskvos melą neigiantis pranešimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)