„Praeitą naktį iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją buvo paleista raketa, – sakoma kariuomenės pranešime anglų kalba. – Atsakydami... naikintuvai smogė „Hamas“ ginklų gamybos vietai Gazos Ruožo šiaurėje.“

Po raketos paleidimo ir atsakomojo smūgio pranešimų apie nukentėjusius žmones kol kas nebuvo.

Vėliau ketvirtadienį Izraelio tarnybos paskelbė baudžiamąją priemonę – sumažino zoną prie anklavo krantų, kur palestiniečiams leidžiama žvejoti.

Izraelio gynybos ministerijos padalinys COGAT nurodė, kad atsakant į vėliausią raketų ataką „Gazos Ruožo žvejybos zona sumažinama iki 10 jūrmylių (18,5 km) iki atskiro pranešimo“.

Izraelis nuolat tikslina žvejybos zonos plotį, atsižvelgdamas į įtampos su Gazos Ruožu lygį. Kai kada palestiniečių žvejų laivams leidžiama nuplaukti iki 15 jūrmylių (27,8 km) nuo kranto, o kai kada – žvejoti apskritai uždraudžiama.

„Hamas“ kontroliuoja Gazos Ruožą nuo 2007 metų, o Izraelis paprastai laiko šį islamistų judėjimą atsakingu už visas raketų atakas iš anklavo, net jeigu jas surengia kitos toje teritorijoje veikiančios kovotojų grupuotės.

Antradienį Izraelio orlaivis smogė vyrui, kuris, anot kariškių, buvo ginkluotas palestinietis, artinęsis prie tvoros palei žydų valstybė ir anklavo sieną.

Šio žmogaus žūtis kol kas nėra oficialiai patvirtina, nes iš draudžiamos zonos pasienyje jo kūnas nebuvo pargabentas.

Praeitą mėnesį Izraelio pajėgos Gazos Ruože nukovė grupuotės „Islamo džihadas“ aukšto rango vadeivą. Šį incidentą lydėjo dvi dienas trukęs smurto paaštrėjimas, nusinešęs 36 palestiniečių gyvybes.

„Islamo džihado“ kovotojai į Izraelį paleido apie 450 raketų, bet daugelį jų numušė oro erdvės gynybos sistema „Geležinis kupolas“.

Nuo 2008 metų Izraelis triskart kariavo su „Hamas“ ir jo sąjungininkais Gazos Ruože.