„Skelbiu, kad iš gubernatoriaus posto pasitrauksiu penktadienį, rugpjūčio 2-ąją, 17 valandą“, – per vaizdo transliaciją paskelbė R. Rossello.

Iškart, kai tik pasibaigė transliacija, nuo popietės prie gubernatoriaus namų vartų mitingavę protestuotojai subruzdo ir pratrūko džiaugsmo šūksniais.

„Tikiu, kad Puerto Rikas išliks vieningas ir eis į priekį, kaip visuomet, – sakė R. Rossello. – Ir tikiuosi, kad šis sprendimas pasitarnaus kaip raginimas piliečiams susitaikyti.“

Pasak R. Rossello, jį laikinai pakeis teisingumo sekretorė Wanda Vazquez (Vanda Vaskes).

Puertorikiečiai tokio pranešimo laukė visą trečiadienį, nes pasklido gandų, kad gubernatorius atsistatydins.

Puerto Riko Atstovų rūmų pirmininkas Carlosas Mendezas (Karlosas Mendesas) sušaukė neeilinę sesiją, kurioje ketvirtadienį turi būti pradėtas apkaltos procesas.

Puerto Riko gyventojai pyksta dėl įtariamos korupcijos, susijusios su pinigais, kurie turėjo būti skirti žmonėms, nukentėjusiems nuo beveik 3 tūkst. gyvybių 2017 metais nusinešusio uragano „Maria“.

Žmonės taip pat pyksta dėl neseniai paskelbtų žinučių, kuriose gubernatorius R. Rossello ir kiti vyriausybės pareigūnai vyrai šaiposi iš žurnalistų, gėjų, uragano aukų ir kitų žmonių.

Dar antradienį R. Rossello tvirtino, kad neatsistatydins.