Vienas rangovas, kuris, kaip įtariama, buvo atsakingas už kelių pietrytiniame Adijamano mieste sugriuvusių pastatų statybas, kartu su žmona buvo suimtas Stambulo oro uoste, pranešė naujienų agentūra DHA.

Teigiama, kad pora bandė pabėgti į Gruziją ir turėjo didelį kiekį grynųjų.

Remiantis oficialiais pranešimais, Turkijos prokurorų pradėtame tyrime figūruoja daugiau kaip 130 asmenų, kurie, kaip įtariama, yra atsakingi už pastatų griūtį. Jau išduoti arešto orderiai daugiau nei 100 asmenų.

Opozicijos politikai tvirtina, kad už šią nelaimę atsakingas prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, esą per 20 valdymo metų nesugebėjęs parengti savo šalies tokiam žemės drebėjimui.

Pasak BBC, ekspertai daug metų perspėdavo, kad dauguma naujų pastatų Turkijoje yra nesaugūs dėl paplitusios korupcijos ir vyriausybės politikos.

Siekdama statybų bumo valdžia taikė vadinamąsias amnestijas rangovams, kurie nesilaikė statybų reikalavimų. Ši politika taikyta ir šalies regionuose, kuriuose nustatyta didesnė žemės drebėjimų rizika.

Per žemės drebėjimą sugriuvus tūkstančiams pastatų kilo klausimų, ar stichinės nelaimės padarinių dar labiau nepablogino žmonių klaidos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)