69 metų A. Garciai buvo atliekama operacija dėl „šautinės žaizdos galvoje“ Casimiro Ulloa skubiosios pagalbos ligoninėje Limoje, informavo ši medicinos įstaiga.

„Alan Garcia mirė – tegyvuoja APRA“, – pareiškė eksprezidentas, Amerikos liaudies revoliucinio aljanso (APRA) generalinis sekretorius Omaras Quesada.

Dabartinis Peru prezidentas Martinas Vizcarra per „Twiter“ pareiškė užuojautą.

„Nuliūdintas eksprezidento Alano Garcios mirties. Siunčiu užuojautą jo šeimai ir mylimiems žmonėms“, - sakoma jo žinutėje.

A. Garcia buvo apkaltintas ėmęs kyšius iš Brazilijos statybų kompanijos „Odebrecht“. Pareigūnai buvo nusiųsti į jo namus suimti buvusio prezidento, rašo BBC.

Šalies sveikatos apsaugos ministras Zulema Tomasas sakė, kad A. Garcios būklė yra „labai sunki, kritinė“, jis patyrė tris širdies smūgius.

A. Garcia ėjo prezidento pareigas nuo 1985, iki 1990 metų ir dar kartą nuo 2006, iki 2011 metų.

Kaltinimai korupcija pareikšti dėl jo veiklos antros kadencijos metu, kuomet sostinėje Limoje buvo tiesiama metro linija. „Odebrecht“ prisipažino sumokėjusi 30 milijonų dolerių nuo 2004 metų.

A. Garcia kaltinimus neigė ir vadino politiniu persekiojimu.

Buvęs prezidentas Kuczynski po suėmimo pateko į ligoninę

Kitas buvęs Peru prezidentas Pedro Pablo Kuczynski taip pat pateko į ligoninę praėjus kelioms dienoms po jo sulaikymo dėl įtariamo pinigų plovimo ir ryšių su kyšininkavimo skandale atsidūrusia Bazilijos statybų milžine.

P. P. Kuczynskio sąjungininkai Kongrese pranešė, kad antradienio naktį eksprezidentas dėl padidėjusio kraujospūdžio buvo paguldytas į vietos kliniką.

Praėjusią savaitę Peru teismas nurodė sulaikyti P. P. Kuczynski 10 parų. P. P. Kuczynski problemos susijusios su 782 tūkst. JAV dolerių, kuriuos prieš daugiau nei dešimtmetį Brazilijos bendrovė „Odebrecht“ sumokėjo jo privačiai konsultacijų įmonei.

Trečiadienį numatytas teismo posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar pratęsti jo areštą iki trejų metų.

80-metis eksprezidentas P. P. Kaczynski pernai atsistatydino Kongreso balsavimo dėl jo apkaltos išvakarėse.

Trys P. P. Kuczynski pirmtakai buvo patekę į tyrėjų taikiklį dėl kaltinimų gavus kyšių iš „Odebrecht“. Jiems taip pat pareikšti kaltinimai arba vyksta tyrimas.