Skelbiama, kad merginų grupė netikėtai atšaukė visus Pekine suplanuotus koncertus ir išvyko – be jokio paaiškinimo.

Merginų grupė iš Šiaurės Korėjos Kinijos sostinėje turėjo surengti tris koncertus.

Nepaisant to, šeštadienio popietę merginos Šiaurės Korėjos ambasados Kinijoje automobiliais atvyko į Pekino oro uostą, kur po kelias valandas vėlavusio skrydžio išvyko atgal į Pchenjaną, skelbia sina.com.

Valstybinio teatro, kur grupė turėjo surengti vieną iš koncertų, personalo atstovas teigia, kad koncertai tikrai buvo paskutinę minutę atšaukti, tačiau priežasčių įvardyti negalėjo.

Savo pasirodymus atšaukė ir kartu su grupe atvykęs muzikos ansamblis „State Merited Chorus“.

Spėjama, kad skubus grupių planų pasikeitimas gali būti susijęs su Pietų Korėjos žiniasklaidoje pasirodžiusiais pranešimais apie tariamą Kim Jong Uno ir vienos merginų grupės narės romaną.

Naujieną netruko pasigriebti ir Kinijos geltonoji spauda.

Šiaurės Korėjoje Kimų šeima paversta tikra kultu. Bet kokia kritika ar bandymas pajuokti vertinamas kaip išpuolis prieš šalies suverenitetą.

„Šiaurės Korėjoje bet kokie bandymai sukelti abejonių šalies lyderio orumu ir garbe vertinami itin rimtai, tad gali būti, jog būtent dėl šios priežasties merginų grupė taip skubiai ir atšaukė visus planuotus pasirodymus“, – teigia Šiaurės Korėjos ekspertas Yang Moo-jin.

Kinija išlieka bene vienintelė Šiaurės Korėjos partnerė ekonomikos ir diplomatijos srityse, tačiau dvišaliai santykiai 2011 metais į valdžią atėjus Kim Jong Unui laikinai šiek tiek pablogėjo.

Situacija pasitaisė po to, kai spalį Pchenjane apsilankė įtakingas Kinijos politikas Liu Yunshan.

Nepaisant to, Kim Jong Uno nenoras vykti į Kiniją ir jo valdžios atsisakymas atnaujinti derybas branduoliniais klausimais Pekinui atrodo nepriimtinas.

Populiariausia Šiaurės Korėjos popgrupė

„Moranbong Band“ – populiariausia, ir veikiausiai vienintelė, popmuzikos grupė Šiaurės Korėjoje.

18 merginų kolektyvas, kurio nares atrinko pats Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, debiutavo lyderio garbei surengto koncerto metu 2012 metų birželį.

Sutapimas tai ar ne, koncertas buvo surengtas tą patį mėnesį, kai pasaulis išgirdo hitu tapusią Pietų Korėjos atlikėjo Psy dainą „Gangnam Style“, rašo tinklaraštininkė Messy Nessy Chic.

Ši grupė savaip „tobulai“ atlieka pop, roko ir kitokių stilių dainas. Merginos akivaizdžiai yra gerai parengtos ir veikiausiai buvo kruopščiai ruošiamos visą gyvenimą.

„Moranbong Band“ merginos tikrai nėra tai, ko tikėtumėtės iš nemadingo totalitarinio režimo, kur viskas tik pilka. Jų sijonai yra trumpi ir madingi, o pagal jų muziką galima šokti. Jos laisvai galėtų atstovauti Azerbaidžanui „Eurovizijoje“, – rašo Messy Nessy Chic.

Jos teigimu, kelis jų pasirodymų vaizdo įrašus galima pasižiūrėti „YouTube“. O pasiklausyti tikrai verta, nes merginų balsai yra tikrai geri. Jos net galėtų dalyvauti amerikiečių talentų paieškos šou „American Idol“, pažymėjo Messy Nessy Chic.