Paieškos ir gelbėjimo grupė „SOS Mediterranee“ kritikavo tai, ką ji pavadino „ekstremaliu patikrinimu“, ir primygtinai teigė, kad viskas tvarkoje.

Laivas sulaikytas praėjus lygiai metams, kai „Ocean Viking“ grįžo į jūrą, praleidęs penkis mėnesius užblokuotas Italijoje dėl tariamų saugumo problemų.

Pirmadienį per Trapanio uosto valstybės kontrolės pareigūnų atliktą įprastinį patikrinimą nustatyta atskirų problemų, susijusių su konteinerių konstrukcijų „Ocean Viking“ galiniame denyje registravimu, sakoma grupės pranešime.

Konstrukcijos buvo pridėtos prieš dvejus su puse metų, kad būtų galima priglausti išgyvenusius žmones ir laikyti įrangą, pridūrė grupė, tvirtinanti, kad jas „patvirtino visos atitinkamos reguliavimo institucijos“.

„Apgailestaujame, kad mūsų laivas ir toliau yra labai kruopščiai tikrinamas, – sakė „SOS Mediterranee“ operacijų direktorius Frederikas Penardas. – Šis patikrinimas uoste buvo šeštoji valstybės kontrolė, kurią „Ocean Viking“ patyrė nuo veiklos pradžios Viduržemio jūros centrinėje dalyje 2019 m. rugpjūčio mėnesį".

Dešimtys tūkstančių žmonių, norinčių pasiekti Europą, kasmet kerta Viduržemio jūrą, jie išplaukia iš Šiaurės Afrikos dažnai nesandariomis ir perpildytomis valtimis.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2021 metais Italijos krantus pasiekė daugiau nei 67 tūkst. migrantų. Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra apskaičiavo, kad pernai jūra į Italiją, Graikiją, Ispaniją, Kiprą ir Maltą atvyko iš viso maždaug 115 tūkst. pabėgėlių. Pranešama, kad daugiau nei 1800 žuvo arba dingo be žinios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)