„Kaip tapo žinoma, šiandien buvo pakeista kardomoji priemonė bendrovės „PandaDoc“ direktoriui Dzmitryjui Rabcevičiui ir politologui Jurui Vaskrasenskiui“, – sakoma televizijos pranešime.

Taip pat buvo parodyta filmuota medžiaga, kurioje matyti gatvėje stovintis J. Vaskrasenskis.

Savo ruožtu D. Rabcevičiaus advokatas Antonas Gašinskis patvirtino naujienų agentūrai „Interfax“, kad jo klientui buvo pakeista kardomoji priemonė, dabar jis yra namuose ir „su juo viskas gerai“.

J. Vaskrasenskis reportaže teigė, kad po susitikimo su A. Lukašenka politologui pavesta pradėti rengti alternatyvius pasiūlymus dėl Konstitucijos pakeitimų, taip pat pateikti savo viziją dėl tolesnių valdžios žingsnių išlaisvinant daugybę asmenų, kurie „nėra tokie pavojingi mūsų šalies visuomenei, kaip atrodė pirmajame etape“.

Šeštadienį A. Lukašenkos spaudos tarnybai lojalus „Telegram“ kanalas „Pul Pervy“ pranešė, kad A. Lukašenka KGB izoliatoriuje susitiko su sulaikytais Koordinacinės tarybos nariais ir suvienytosios opozicijos štabo atstovais.

„Jis ten puspenktos valandos kalbėjosi su minėtais atstovais, laikomais izoliatoriuje. Prezidentas siekia išgirsti visų nuomonę“, – informavo su prezidentūra susijęs platformos „Telegram“ kanalas „Pul pervogo“.

„Pokalbio turinį dalyvių bendru sutikimu nuspręsta laikyti paslaptyje“, – pabrėžiama pranešime.

Jame tik cituojami A. Lukašenkos žodžiai, kad „Konstitucijos gatvėje neparašysi“.

Remiantis paskelbta nuotrauką, susitikime dalyvavo buvęs pretendentas į prezidento postą Viktaras Babaryka ir jo sūnus Eduardas, taip pat opozicijos įkurtos Koordinacinės tarybos narė Lilija Vlasava bei V. Babarykos rinkimų štabo koordinatorius J. Vaskrasenskis.

Baltarusijoje po suklastotų rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų daugiau kaip du mėnesius tęsiasi masinės protesto akcijos, valdžios represija prieš demokratijos aktyvistus vykdo griežtas represijas.