B. Kavanaugh'o teigimu, vidurinėje mokykloje ir po jos baigimo jis dar „daugelį metų“ buvo skaistus.

„Niekada prieš nieką nenaudojau seksualinio smurto - nei vidurinėje mokykloje, nei kada nors vėliau. Visada su moterimis elgiausi oriai ir pagarbiai“, - televizijai „Fox News“ sakė B. Kavanaugh'as.

Kandidatas kartu su žmona davė interviu televizijai.

B. Kavanaugh'ą kaltinančios moterys teigė, kad jis seksualiai priekabiavo, tačiau nekaltino jo išprievartavimu. Jo žmona Ashley, kadaise buvusi asmenine prezidento George'o W. Busho sekretore, tvirtino palaikanti vyro pateikiamą įvykių versiją.

Christine Blasey Ford, psichologijos profesorė Palo Alto universitete, kaltina B. Kavanaugh'ą dėl 1982 metais įvykusio incidento, kai vakarėlyje jis apgirtęs mėgino ją nurengti. Tuo metu jiedu abu buvo paaugliai.

Savaitgalį priekabiavimu B. Kavanaugh'ą apkaltino dar viena moteris. Deborah'a Ramirez sakė, kad vienu metu ji devintajame dešimtmetyje mokėsi kartu su B. Kavanaugh'u Jeilio universitete. Moters teigimu, per vieną vakarėlį universiteto bendrabutyje B. Kavanaugh'as kibo prie jos ir atliko kitus nederamus veiksmus.

Kandidatas pridūrė neleisiąs melagingiems kaltinimams priversti jį pasitraukti iš skyrimo į Aukščiausiojo teismo teisėjus proceso.

Antroji kaltintoja

Ch. B. Ford teigia, kad maždaug 1982 metais, kai jai buvo 15, tuomet 17-metis girtas B. Kavanaugh ir dar vienas vaikinas per moksleivių vakarėlį Vašingtono priemiestyje uždarė ją kambaryje ir bandė nuplėšti drabužius.

Po savaitę trukusios įtampos Ch. B. Ford sekmadienį galiausiai sutiko būti apklausta per viešą svarstymą Senato Teismų komitete, kuris svarsto B. Kavanaugh paskyrimą.

Vos po kelių valandų žurnalas „The New Yorker“ paskelbė naują sensacingą pranešimą, kad dar viena moteris kaltina šį Vašingtono apeliacinio teismo teisėją nederamu lytiniu elgesiu maždaug 1983–1984 metais, kai jie abu buvo Yale'io universiteto studentai.

53 metų Deborah Ramirez sako, kad B. Kavanaugh per vieną vakarėlį jai demonstravo savo lytinius organus: bruko genitalijas jai į veidą ir privertė jas paliesti be jos sutikimo, rašė žurnalas.

Šie įtarimai galėtų sužlugdyti paskyrimą, kurį respublikonai laiko labai svarbiu siekiant konservatorių kontrolės Aukščiausiajame Teisme daugeliui metų.

Įtarimai taip pat galėtų suvaidinti lemiamą vaidmenį per kadencijos vidurio rinkimus lapkričio mėnesį, kai bus pastatyta ant kortos respublikonų kontrolė abejuose Kongreso rūmuose.

Emocijoms kunkuliuojant, dešimtys protestuotojų buvo išvesdinti iš JAV Kapitolijaus už neteisėtą demonstraciją prieš minimo teisėjo paskyrimo patvirtinimą.

D. Trumpas, kalbėdamas Niujorke, kur dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, išreiškė visišką savo paramą B. Kavanaugh.

„Yra galimybė, kad tai galėtų būti vienas pačių nesąžiningiausių, neteisingiausių dalykų, nutikusių kandidatams, bet aš palaikau teisėją Kavanaugh, – sakė D.Trumpas. – Kai žmonės staiga pasirodo po 36 metų ir 30 metų, ... ir staiga taip įvyksta, tai, mano nuomone, yra absoliučiai politiška.“