Michalis Fallonas - pirmasis Torių politikas, atsistatydinantis dėl vis plačiau aptariamo Westminsterio seksualinio priekabiavimo skandalo.

Savo pareiškime M. Fallonas teigė, jog pastarosiomis dienomis buvo pareikšti kaltinimai dėl netinkamo tam tikrų Parlamento narių elgesio, tarp kurių patenka ir pats M. Fallonas.

Jis taip pat pat pridūrė: „Didelė dalis pareiškimų yra netiesa, tačiau tokį sprendimą priėmiau suprasdamas savo anksčiau padarytus veiksmus, kurie neatitinka aukštų standartų, keliamų ginkluotosioms pajėgoms, kurias aš atstovauju“.

Anksčiau šią savaitę pasirodė pranešimų, kad M. Fallonas atsiprašė, jog prieš 15 metų padėjo ranką ant kelio vienai žurnalistei.

Prieš porą dienų internete buvo paviešintas Jungtinės Karalystės valdančiosios Torių partijos 36 Parlamento narių sąrašas, kuriame buvo įvardijami politikai, įskaitant ir dabartinės bei buvusios vyriausybės ministrus, kurie kaltinami nederamu elgesiu ir seksualiniu priekabiavimu.

Konservatorių politikams pateikti kaltinimai išlindo į viešumą, nors politikų padėjėjams ir patarėjams, kurie patyrė priekabiavimą, buvo mokama už tylėjimą.

Sąraše įvardijami politikai kaltinami kabinėjimusi prie moterų ir vyrų, girtavimu, nederamais juokeliais, o Tarptautinės prekybos viceministras Markas Garnier kaltinamas nešvankiai išvadinęs savo sekretorę ir pasiuntęs ją pirkti vibratorių. Dėl M. Garnier elgesio JK premjerė Theresa May pradėjo tyrimą.

Buvęs Darbo ir pensijų ministras Stephenas Crabbas atsiprašė už seksualinio pobūdžio pokalbį su 19-mete, kuri norėjo įsidarbinti jo biure.

Th. May paragino šalies Parlamento pirmininką Johną Bercow nustatyti naują tvarką dėl politikų nederamo elgesio skundų nagrinėjimo.