„Žinoma, mes ypatingą dėmesį skyrėme naujoms aplinkybėms, atsiradusioms dėl paskelbto JAV karinio pasitraukimo“, - pažymėjo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas po derybų su Turkijos kolega Mevlutu Cavusoglu Maskvoje.

„Buvo pasiektas sutarimas, kaip Rusijos ir Turkijos kariniai atstovai toliau koordinuos savo žingsnius, susiklosčius naujoms aplinkybėms ir siekiant galutinai išnaikinti terorizmo grėsmes Sirijoje“, - sakė S. Lavrovas.

M. Cavusoglu patvirtino, kad šios dvi šalys koordinuos operacijas Sirijoje, pridurdamas, kad taip pat aptarti planai padėti pabėgėliams grįžti namo.

„Toliau aktyviai bendradarbiausime su Rusijos kolegomis ir kolegomis iš Irano, kad paspartintume politinį susitarimą Sirijoje“, - sakoma jo pastabose, išverstose į rusų kalbą.

Be S. Lavrovo ir M. Cavusoglu, Rusijos ir Turkijos gynybos ministrai Sergejus Šoigu ir Hulusi Akaras taip pat dalyvavo derybose.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusią savaitę netikėtai pareiškė atšaukiantis visus 2 000 karių iš Sirijos, paskelbdamas, jog Jungtinės Valstijos pasiekė savo tikslą - „Islamo valstybės“ grupuotė išvaryta.

Ekstremistų judėjimas, taip pat žinomas kaip ISIS, prarado beveik visą savo teritoriją, nors ir manoma, kad tūkstančiai jos džihadistų liko karo nuniokotoje Sirijoje.

Penktadienį Rusija paskelbė surengsianti aukščiausio lygio susitikimą, kuriame taip pat dalyvaus Turkijos ir Irano atstovai, Sirijos konfliktui aptarti. Minėtas susitikimas numatomas kitų metų pradžioje.