Ukraina skelbė turinti įrodymų, kad už didžiulės kibernetinės atakos, paveikusios svarbias vyriausybės interneto svetaines, stovi Rusija.

Po šio incidento Lenkijos Skaitmeninių reikalų ministerija antradienį paskelbė, kad šalyje iki sausio 23-iosios skelbiamas žemiausio lygio iš keturių galimų kibernetinio terorizmo pavojus.

Dėl to pareigūnai „privalės vykdyti intensyvesnę informacinių ir komunikacijos technologijų sistemų saugumo stebėseną“, sakoma ministerijos pareiškime.

„Taip daroma dėl elektroninės komunikacijos saugumo pažeidimų galimybės“, – nurodė ministerija.

Praėjusį kartą Lenkija tokią priemonę taikė gruodžio mėnesį per Jungtinių Tautų forumą dėl interneto valdymo.

Ukrainos saugumo tarnyba SBU sakė, kad anksti penktadienį įvykdytos kibernetinės atakos buvo nukreiptos prieš 70 vyriausybės tinklalapių.

Ataka buvo įvykdyta tvyrant didžiulei įtampai tarp Ukrainos ir Rusijos. Kijevas kaltina Maskvą sutelkus stiprias pajėgas prie sienos su Ukraina ir galbūt ruošiantis įsiveržti į šalį. Maskva tokius kaltinimus atmeta.

Kai kurie analitikai nuogąstauja, kad kibernetinės atakos galėtų būti karinio puolimo įžanga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją