Praėjus vos 20 minučių po balsavimo Saeimoje politologė Iveta Kažoka parašė žinutę tviteryje: „Labai mažai scenarijų, kad tai nevirs rizika ir chaosu. Didelė rizika džiaugsmą paversti sąmyšiu ir pasipiktinimu.“

Kaip rašo Delfi.lv, analogiškos nuomonės laikosi ir Latvijos prekybos ir pramonės rūmų prezidentas Aigaras Rostovskis. Latvijos radijui duoto interviu metu jis pareiškė, kad Latvijos ledo ritulio rinktinės laimėta bronza – fantastiškas pasiekimas, tačiau Saeimos sprendimas pirmadienį sukels chaosą.

„Rekomendavau leisti kiekvienai įmonei, kiekvienai įstaigai nuspręsti, kaip elgtis. Akivaizdu, kad visi labai džiaugiamės, bet įmonės planuoja darbą, yra kažkoks ritmas. Dabar, kai ši diena tapo oficialia švente, daugelyje įmonių kils chaosas“, – A. Rostovskį cituoja naujienų agentūra LETA.

Latvijos prekybos ir pramonės rūmų vadovas pabrėžė, kad Saeimos potvarkio anotacijoje nurodyta, jog sprendimas yra nesuderintas, neatsižvelgta į galimus nuostolius.

Daugpilio meras Andrejus Elksninis savo žinutėje feisbuke nurodė dar vieną problemą: vadovaujantis įstatymais, už darbą švenčių dienomis mokama dvigubai.

„Esant katastrofiškam lėšų trūkumui sveikatos priežiūros sektoriuje, visiems, kurie rytoj ateis į darbą, bus skaičiuojamas dvigubas darbo užmokestis! Saeima! Kur pinigai? – dar naktį piktinosi jis. – Atsižvelgiant į sprendimo priėmimo laiką, deputatai padarė išeiginę sau ir valstybės tarnautojams. Likusi gyventojų dalis tiesiog nespės sužinoti apie šį „neregėtą dosnumo aktą“. Tie, kurie nuėjo miegoti anksčiau, patys kalti.“

Faktiniu sprendimo pirmadienį, gegužės 29-ąją, paskelbti nedarbo diena iniciatoriumi buvo Saeimos pirmininkas Edvardas Smiltensas. Apie 19 val. jis tviteryje parašė, kad „prie šio klausimo dirbama“.

Saeimos posėdis buvo sušauktas nepaisant to, kad ministras pirmininkas Krišjanis Karinis taip pat tviteryje rekomendavo sprendimą, ar pirmadienį dirbti, ar nedirbti, palikti darbdavių nuožiūrai.

Įdomu tai, kad „už“ balsavo absoliučiai visų – ir koalicinių, ir opozicinių – partijų atstovai: ledo ritulininkų pergalės euforija ištrynė ideologines raudonąsias linijas.

23.53 val. Saeimos priimtas įstatymas įsigaliojo nedelsiant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)