Per sekmadienį įvykusį incidentą prie Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio Rusija apšaudė ir užėmė tris į Kerčės sąsiaurį įplaukusius Ukrainos karinio jūrų laivyno laivus. Tai smarkiai padidino įtampą regione bei išprovokavo nuogąstavimus, kad padėtis gali dar paaštrėti.

„Norėtume, kad mūsų sąjungininkės Europoje labiau pasistengtų dėl pagalbos Ukrainai. Jungtinių Valstijų vyriausybė užėmė labai tvirtą poziciją paramos Ukrainai klausimu. Norėtume, kad kitos šalys taip pat padarytų daugiau“, – sakė ji.

Anot H. Nauert, visų pirma Europos šalių vyriausybės galėtų įvesti Rusijai veiksmingesnių sankcijų.

„Daugelis vyriausybių paskelbė sankcijas Rusijai už jos veiksmus Kryme, Ukrainoje. Ne visos tos sankcijos, kaip man paaiškino ekspertai, yra nuosekliai vykdomos“, – pažymėjo Valstybės departamento atstovė.

Pasak H. Nauert, Europos šalims, per kurias bus nutiestas dujotiekis „Nord Stream 2“, taip pat reikėtų susimąstyti, ar jis iš tiesų joms reikalingas.

„Manau, Europos šalims reikėtų savęs paklausti: ar jos iš tiesų nori tęsti „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinimą? Juk tai padeda Rusijos vyriausybei“, – kalbėjo ji.