„Karo logika yra nenumaldoma ir žudanti. Ji išrašo griežtas sąskaitas autoriams ir jų bendrininkams“, – tviteryje rašė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychaila Podoliakas.

„Ukraina jus perspėjo“, – pridūrė jis.

Irano žiniasklaida teigia, kad su naktiniais sprogimais gali būti susijusi JAV ir „dar vienos šalies“ kariuomenė. „Al Arabya“ teigimu, buvo nusitaikyta į sandėlį su balistinėmis raketomis.

Iranas anksčiau sekmadienį pranešė, kad naktį surengta bepiločių orlaivių ataka prieš šalies gynybos ministerijos pastatų kompleksą.

Išpuolis įvyko tvyrant didelei įtampai dėl Irano branduolinės programos ir Rusijos karo Ukrainoje.

Pasak ministerijos, priešlėktuvinė sistema sunaikino vieną droną, o kiti du sprogo. Centrinėje Isfahano provincijoje esančiam objektui padaryta nedidelė žala, aukų nėra.

Irano valstybinės žiniasklaidos išplatintame vaizdo įraše užfiksuota, kaip nakties dangų nušvietė ugnies kamuolys, matyti, kaip bėga žmonės ir įvykio vietos link skuba gelbėjimo tarnybos.

„Nesėkmingas išpuolis surengtas (...) prieš vieną iš Gynybos ministerijos dirbtuvių kompleksų“, – pranešė Irano naujienų agentūra IRNA, remdamasi ministerijos informacija.

„Apie 22 val. (Lietuvos laiku) įvykusi ataka nesutrikdė komplekso veiklos“, – teigė ministerija.

Valdžios institucijos nepateikė išsamesnės informacijos apie įvykio vietoje vykdomą veiklą, tačiau IRNA teigė, kad ataka buvo nukreipta į „šaudmenų gamyklą“.


Irano parlamento narys Mohammadas-Hassanas Assafaris naujienų agentūrai „Mehr“ sakė, kad „Irano priešininkai ir priešai“ šiuo išpuoliu siekė „sutrikdyti šalies gynybinę galią“.

Bepiločių orlaivių ataka įvykdyta Irane tvyrant įtampai – vykstant protestams dėl kurdų kilmės iranietės Mahsos Amini mirties sulaikymo metu rugsėjį ir tebesitęsiant priešpriešai su didžiosiomis valstybėmis dėl šalies branduolinės programos.

Iranas Rusijai tieka dronus, kuriais ši atakuoja Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)