Prezidento sūnus savaitės pradžioje pripažino, kad toks susitikimas buvo, tačiau jame nebuvo jokios naudingos informacijos ir pridūrė, kad prezidentas apie susitikimą nieko nežinojo.

Jungtinių Valstijų Senatas praėjusią savaitę, beveik vienbalsiai priėmė įstatymą, kuriuo Rusijai būtų įvestos papildomos sankcijos, taip pat įstatymas atimtų iš prezidento galią vienašališkai panaikinti sankcijas be Kongreso pritarimo.

Po to, kai šią savaitę paaiškėjo, kad D. Trumpas jaunesnysis dalyvavo susitikime su teisininke Natalija Veselnickaja, senatoriai pradėjo spausti Atstovų rūmus greičiau patvirtinti naujas sankcijas. Atstovų rūmai delsia, motyvuodami tuo, kad priimant šį įstatymą Senatas padarė procedūrinių klaidų, nes tokius įstatymus turi inicijuoti Atstovų rūmai, o ne Senatas.

„Atstovų rūmai turi priimti stiprų sankcijų įstatymą, kurį Senatas priėmė net beveik vienbalsiai. Šis skandalas, kartu su tuo, kaip tragiškai prezidentas nesuvaldė susitikimo su ponu V. Putinu, rodo, kad Kongresas privalo sugriežtinti sankcijas Rusijai ir tapti kliūtimi norint jas panaikinti. Prezidentas tikrai nebus toks griežtas ponui V. Putinui, koks turėtų būti“, – įsitikinęs JAV Senato mažumos lyderis, demokratas Chuckas Schumeris.

„Turime elektroninį laišką, kuriame Rusijos vyriausybė nori padėti D. Trumpo kampanijai ir turime D. Trumpo jaunesniojo atsakymą „myliu tai“. Su kažkuo, kas galėtų pagelbėti, buvai susitikęs, tačiau tas asmuo tau visiškai nepadeda. Viskas atrodo labai keistai. Politikoje jis naujokas, gal nežinojo taisyklių. Jeigu tavo kampanijai pagalbą siūlo užsienio vyriausybė - vienintelis galimas atsakymas – „ne“, – teigia senatorius, respublikonas Lindsey Grahamas.