„Visiškas May atsiribojimas“, – skelbė „The Times“ pirmajame puslapyje, šalia nuotraukos, kurioje naujoji ministrė pirmininkė ir jos vyras moja nuo Dauningo gatvės 10-ojo namo laiptų.

Antraštė yra susijusi su tuo, kad T. May iš finansų ministro posto atleido Deivido Camerono svarbiausią sąjungininką George'ą Osborne'ą, užbrėždama liniją tarp savo ir savo pirmtako administracijų.

„The Times“ redaktoriaus skiltis buvo pavadinta „Nėra kada gaišti“.

„Theresa May žada atsakyti į Britanijos išvedimo iš Europos iššūkį, vis dėlto niekas, ką ji tikisi pasiekti, nebus įmanoma be klestėjimo ir augimo, – rašė laikraštis. – Britanija yra ties lūžiu. Jos turtas, stabilumas ir identitetas – viskas pastatyta ant kortos.“

„Brexit“ paliktas politinis netikrumas buvo užbaigtas įspūdingu greičiu, bet išlieka ekonominis netikrumas. Ponios May politinis medaus mėnuo bus trumpas“, – rašė „The Times“.

Verslo dienraštis „Financial Times“ didžiausią dėmesį skyrė tam, kad G. Osborne'as buvo pakeistas Philipu Hammondu, ir pavadino pastarąjį „sausu, neryškiu fiskaliniu vanagu“.

Tačiau daugumai laikraščių įdomesnis atrodė netikėtas buvusio Londono mero B. Johnsono paskyrimas užsienio reikalų ministru.

„Naujosios ministrės pirmininkės perkūnas iš giedro dangaus, – rašė „Daily Mirror“. – Brangus pasauli ... Apgailestaujame.“

Laikraštis pirmajame puslapyje išspausdino B.Johnsono nuotrauką iš Londono 2012 metų olimpiados, kurioje jis įamžintas įstrigęs ant virvės su dviem Britanijos vėliavėlėmis.

„Pasitikėjimas Britanija praėjusį vakarą pakibo ant plauko, kai naujoji ministrė pirmininkė Theresa May užsienio reikalų sekretoriumi pasirinko į netaktą linkusį Borisą Johnsoną“, – pridūrė šis kairiojo sparno bulvarinis leidinys.

The Daily Telegraph“ išspausdino nuotrauką, kurioje įamžintas pirmasis T.May žingsnis į Dauningo gatvės 10-ąjį namą.

„May atveda „Brexit“ šalininkus“, – rašė šis konservatyvus laikraštis.

Jo paskelbtoje karikatūroje pavaizduoti biržos verteivos, žiūrintys į ekraną su krintančia ir kylančia grafiko kreive. „Tai ne svaras, tai – Boriso Johnsono karjera“, – parašyta prie karikatūros.

„May komanda kovoti su Briuseliu“, – parašė itin euroskeptiškas „Daily Express“, kurio pirmajame puslapyje puikuojasi B. Johnsono ir euroskeptiško „Brexit“ derybininko Davido Daviso atvaizdai.

„Borisas atsigauna!“ – skelbia pirmasis „Daily Mail“ puslapis

„Kelios dienos po to, kai žlugo jo svajonė (dėl) ministro pirmininko (posto), May paskiria jį užsienio reikalų sekretoriumi, – rašė šis dešinio sparno bulvarinis laikraštis. – Tada ji atleidžia Osborne'ą ir išdalija pagrindinius postus (ministrų) kabinete „Brexit“ šalininkams.“

Liberalios pakraipos kairysis dienraštis „The Guardian“ išspausdino T.May ir jos vyro ant Dauningo gatvės 10-ojo namų laiptų nuotrauką ir parašė: „Kalba ant 10-ojo namo laiptų per vidurį, bet tada (ministrų) kabinetas pakrypsta į dešinę.“

Šio laikraščio redaktoriaus skiltis buvo pavadinta „Nauja ministrė pirmininkė, tos pačios senos problemos“.

„Nėra pinigų, nelabai didelė dauguma ir vienas didžiulis galvos skausmas: Europa“, – rašė laikraštis.