„Apie 2 val. 10 min. vietos laiku ... MSF traumatologijas centras Kunduze buvo kelis kartus bombarduotas ir labai smarkiai apgriautas“, – sakoma medikų pranešime.

NATO šeštadienį pareiškė, MSF JAV aviacijos smūgis „gal būt“ pataikė į ligoninę, kurią prižiūri MSF Kundūzo mieste, dėl kurio kaunasi talibai ir Afganistano pajėgos.

„JAV pajėgos surengė aviacijos smūgį Kundūzo mieste apie 2 val. 15 min. ... prieš asmenis, kėlusius grėsmę pajėgoms. Gali būti, kad per šį smūgį kliuvo ir gretimai medicinos įstaigai. Šis incidentas tiriamas“, – sakoma NATO pranešime.

Žuvusiųjų padaugėjo

Afganistane po spėjamo JAV karo aviacijos smūgio į ligoninę Kundūzo mieste žuvusiųjų skaičius išaugo iki devynių, sužeisti 37 asmenys, dar daugelio nerasta, pranešė organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF).

„Liūdėdami patvirtiname devynių MSF darbuotojų žūtį per MSF ligoninės Kundūze bombardavimą“, – sakoma šios medikų labdaros organizacijos pranešime.

Lemtingas ligoninės bombardavimas Afganistane Kundūzo mieste šeštadienį tęsėsi dar pusę valandos nuo tos akimirkos, kai pareigūnai Vašingtone ir Kabule buvo jau informuoti, kad nuo antskrydžių kenčia ligoninė, pranešė organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF).

„Bombardavimas tęsėsi dar ilgiau kaip 30 minučių, kai Amerikos ir Afganistano kariškiai Kabule ir Vašingtone jau buvo informuoti“, – sakoma MSF pranešime.

Jame dar nurodoma,kad „visos konflikto šalys, tarp jų ir Kabulas bei Vašingtonas, buvo aiškiai informuotos apie tikslią MSF įstaigos vietą (GPS koordinates)“.