V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pabrėžė, kad tokių pasisakymų „istorijoje dar nebuvo“, praneša tvrain.ru.

„Reaguodamas į šiuos komentarus aš nedaugžodžiausiu. Tik pasakysiu, kad tai labai blogi JAV prezidento pasisakymai. Jis akivaizdžiai nenori gerinti santykių su mūsų šalimi, ateityje atsižvelgsime į šį faktą. Daugiau neturiu ką pridurti“, – pareiškė D. Peskovas.

Į klausimą, ar V. Putinas ketina reaguoti į J. Bideno žodžius, D. Peskovas atsakė: „Negaliu tiksliai pasakyti.“

Rusijos prezidento atstovo spaudai taip pat paklausė, ar Kremlius atsimena ankstesnių panašių pasisakymų. „Nėra ko prisiminti, nieko panašaus istorijoje dar nebuvo“, – tvirtino D. Peskovas.

Kiek anksčiau skelbta, kad Rusijos ambasadorius Jungtinėse Valstijose šeštadienį išvyks iš Vašingtono į Maskvą skubių konsultacijų, pranešė ambasada ir įspėjo, kad šalių dvišaliai santykiai atidūrę prie „žlugimo“ ribos.

Įtempti Maskvos ir Vašingtono santykiai dar pablogėjo trečiadienį, kai Rusija iškvietė savo ambasadorių konsultacijoms dėl JAV prezidento Joe Bideno komentarų, kuriuose jis Rusijos vadovą Vladimirą Putiną prilygino „žudikui“.

„Kovo 20-ąją Rusijos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Anatolijus Antonovas išvyksta į Maskvą konsultacijoms“, – nurodė ambasada ketvirtadienį ryte išplatintame pareiškime.

A. Antonovas planuoja aptarti „būdus pataisyti Rusijos ir JAV santykius, kuriuos ištiko krizė“, rašoma jame.

Pareiškime priduriama, kad „dėl JAV aukšto rango pareigūnų tam tikrų neapgalvotų pareiškimų jau ir taip itin konfrontaciniams santykiams kilo žlugimo grėsmė“.

Per interviu televizijai „ABC News“ J. Bideno buvo paklausta apie išslaptintą JAV žvalgybos ataskaitą, kurioje rašoma, kad V. Putinas stengėsi pakenkti jo kandidatavimui per pernai lapkritį vykusius JAV prezidento rinkimus ir padėti jo varžovui Donaldui Trumpui.

„Jis [už tai] sumokės“, – sakė 78 metų J. Bidenas.

Paklaustas, ar galvoja, kad V. Putinas, kaltinamas inicijavęs nuodijimo išpuolius prieš opozicionierių Aleksejų Navalną ir kitus Kremliaus politinius oponentus, yra „žudikas“, J. Bidenas atsakė: „Taip.“

Šis interviu pasirodė JAV Prekybos departamentui paskelbus, kad jis griežtina eksporto į Rusiją suvaržymus, kurie buvo įvesti siekiant nubausti Maskvą už įkalinto A. Navalno apnuodijimą.

Ketvirtadienį Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – pirmininkės pavaduotojas Konstantinas Kosačiovas sakė, kad Vašingtonas turėtų atsiprašyti.

„Tokie pareiškimai nepriimtini jokiomis aplinkybėmis ir neišvengiamai smarkiai pablogins mūsų dvišalius santykius“, – parašė jis socialiniame tinkle „Facebook“.

Pastarąjį kartą Maskva iškvietė savo ambasadorių Vašingtone konsultacijoms 1998 metais – dėl Vakarų bombardavimo kampanijos Irake.

2014 metais smarkiai paaštrėjus santykiams dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos V. Putinas sakė, kad ambasadoriaus atšaukimas būtų „kraštutinė priemonė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (828)